Chelsea se probudio kada je najbitnije: Borussia pala u Londonu!
Chelsea je drugi četvrtfinalista Lige prvaka, nakon Benfice.

Plavci idu dalje

Chelsea se probudio kada je najbitnije: Borussia pala u Londonu!

E. Ganibegović

U 2023. godini imali su samo jednu pobjedu, a s dva gola razlike posljednji put su pobijedili u decembru 2022. godine. Večeras su učinili oboje i onda kada je najvažnije slavili. Chelsea je s 2:0 savladao Borussiju Dortmund i plasirao se s ukupnih 2:1 u četvrtfinale Lige prvaka. 

Problemi za goste već u petoj minuti kada je zbog povrede igru napustio Brandt, a Edin Terzić na teren šalje Reynu.

Uslijedile su nakon toga dvije dobre šanse za Chelsea preko Felixa i Havertza, da bi na drugoj strani uzvratio Reus čiji šut brani Kepa.

Kai Havertz je u 28. minuti pogodio stativu, a isti igrač deset minuta kasnije postiže sjajan gol koji je poništen zbog ofsajda u kojem je ranije bio Sterling.

Upravo je Sterling na izmaku prvog poluvremena postigao gol i anulirao zaostatak iz Njemačke. Gol Sterlinga pogledajte OVDJE.

Na samom otvaranju drugog dijela dosuđen je penal za domaću ekipu nakon igranja rukom, a odgovornost je preuzeo Kai Havertz, te je promašio, odnosno pogodio je stativu.  Kako je to izgledalo, možete pogledati klikom OVDJE

Oglasi

Ipak, penal je ponovljen s obzirom na to da je veliki broj igrača utrčao u kazneni prostor prije no što je Nijemac uputio šut.

Ponovo je odgovornost preuzeo Havertz i šutirao potpuno isto kao prvi put te savladao gostujućeg golmana. Pogledajte gol OVDJE.

Uzvratila je Borussia šansama preko Reyne i Judea Bellinghama, prijetio je zatim i Wolf, pa Sule, no do gola gosti nisu mogli.

Chelsea je u 76. minuti ponovo zatresao mrežu gostiju. Sterling je uposlio Gallaghera koji pogađa, no ponovo je Sterling ranije u toku akcije bio u ofsajdu, pa je pogodak poništen.

Bilo kako bilo, Chelsea je na kraju izborio prolaz dalje što će biti veliki podstrek za dalje i na psihološkom smislu. Dalje se plasirala i Benfica koja je s 5:1 (7:1 ukupno) izbacila Club Brugge.

Osmina finala Lige prvaka, revanš:

Chelsea - Borussia Dortmund 2:0 (Sterling 43', Havertz 53' (P))

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Stari dobri Chelsea
3 0
SuperB
Uefa mafia. Tri igraca celzia usli u kazneni prostor , i penal se ponavlja? Celzi je proso samo zbog toga sto je ulozio velike pare u ekipu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi