Ukupan gubitak Chelseaja iz prošle sezone zaista je nevjerovatan

Velikani ipak ne mare za to

Ukupan gubitak Chelseaja iz prošle sezone zaista je nevjerovatan

S. Mlaćo
Teme:
Brojni veliki sportski klubovi imaju i velika dugovanja. To i nije neka novost, a puno ih i ne 'pogađa. I pored toga prave velike transfere, troše veliki novac i dodatno povećavaju svoje dugove.

Brojni veliki sportski klubovi imaju i velika dugovanja. To i nije neka novost, a puno ih i ne 'pogađa. I pored toga prave velike transfere, troše veliki novac i dodatno povećavaju svoje dugove.

Tako je engleski Chelsea saopštio da je u sezoni 2021/22 imao ukupan gubitak od 121.3 miliona funti.

Po njima, rezultat je to sankcija koje je britanska vlada uvela nekadašnjem vlasniku kluba Romanu Abramovichu.

On je klub stavio na prodaju nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, no dobio je nove sankcije, što je zakomplikovalo prodaju.

Ipak, ametički biznismen Tod Boldi sa svojim ekipom uspio je završiti preuzimanje ekipe, no problemi su i dalje prisutni.

Oglasi

Klub je ograničen u prodaji ulaznica na dan utakmice, kao i sezonskoh utakmica, prodaji robe, prihvatanju rezervacija događaja, te potpisivanju ugovora sa igračima i sponzorima.

Chelsea je 118 miliona funti u istoj sezoni uložio u igrački kadar, a ostvaren je i profit od 123 miliona funti od  prodaje igrače.

Plavci su osvojili cijeli svijet potezom koji su napravili prije dva dana. Naime, organizovali su kolektivni iftar na svom stadionu.

U trenucima kada je nastupio akšam na zvučnike je pušten ezan i ta scena će sigurno obići muslimanski svijet.

Na mjestima namijenjenim za reklame i velikom displayu prikazana je ramazanska čestika: "Ramadan mubarak", kao znak dobrodošlice.

Oglasi

Inače, iftaru su mogli prisustvovati samo vjernici koji su imali pozivnicu koje su podijeljene širom džamija u Londonu, udruženjima mladih te muslimanskoj zajednici u Velikoj Britaniji.

Nema sumnje da će ovim potezom Chelsea dodatno u očima porasti svim islamskim vjernicima, a sigurno ih na neki način i pridobiti da navijaju za londonski klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, bio je ovo prvi otvoreni iftar na jednom fudbalskom stadionu u Velikoj Britaniji.

Podsjećanja radi, po islamskom vjerovanju post predstavlja ustezanje od jela i pića od zore pa do zalaska sunca.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi