Chelsea ne miruje: Nakon što su otpisali brojne igrače, spremili su 120 miliona za novo pojačanje

Gruzijac je želja čelnika Plavaca

Chelsea ne miruje: Nakon što su otpisali brojne igrače, spremili su 120 miliona za novo pojačanje

Eldar Ganibegović

Dok je u toku reprezentativna pauza, u klubovima vrijedno rade na rješavanju igračke križaljke za narednu sezonu. Chelsea je neke igrače otpisao, no i pripremio ogroman novac za novo pojačanje.

Londonski Chelsea iza sebe ima vrlo lošu sezonu u kojoj nije uspio da izbori izlazak u Evropu, a najdalje su dogurali u Ligi prvaka gdje su bili među osam najboljih timova.

Stoga, u prijestolnici Engleske vrijedno rade na sklapanju ekipe za narednu sezonu i prije nekoliko dana otpisali su čak 13 igrača, a tu listu predvodi Bakayoko.

Dok su oni sada slobodni da potraže novi klub, čelnici Chelseaja već imaju u planu dovesti veliko pojačanje i spremili su ogroman novac za njega.

U pitanju je sjajni gruzijski fudbaler, Khvicha Kvaratskhelia. On je skrenuo veliku pažnju na sebe igrama u Napoliju, kako u Ligi prvaka tako i u Seriji A.

Oglasi

S ovim timom je osvojio Scudetto, no na ljeto će vrlo vjerovatno napustiti klub i pitanje je u kojem od velikih evropskih timova će završiti.

Chelsea trenutno vjerovatno i nije tako interesantan onim najvećim zvijezdama jer u sezoni pred nama ne bi igrali u UEFA-inim takmičenjima.

Bez obzira na to, Plavci iz Londona spremili su 120 miliona eura za reprezentativca Gruzije i nadaju se da će ga vidjeti u svojim redovima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U minuloj sezoni Kvaratskhelia je nastupio 43 puta u dresu Napolija, te je postigao 14 golova uz 17 asistencija u svim takmičenjima. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi