Gvardiol prvi put na Stamford Bridgeu i odmah sramota: Fudbalski harakiri dečka od 90 miliona!

Velika greška Hrvata

Gvardiol prvi put na Stamford Bridgeu i odmah sramota: Fudbalski harakiri dečka od 90 miliona!

Admin Čaušević

Joško Gvardiol je napravio najveću grešku otkako je stigao u Manchester City i to protiv svog nesuđenog kluba. Loše postavljanje je učinilo da Hrvat u jednom trenutku ne zna gdje je lopta što je dovelo gola Chelseaja. 

Gvardiol u posljednje vrijeme igra na poziciji lijevog beka. Ukoliko je protiv Young Boysa u Ligi prvaka bio na nivou, to i nije slučaj u derbiju sa Chelseajeam.

Igrala se 36. minuta kada se Hrvat slabo postavio, nije znao gdje se nalazi lopta što je iskoristio James te je uposlio Sterlinga.

Sterling je bio na drugoj stativi te je rutinski pogodio na praznu mrežu. Gol pogledajte ovdje. 

Jasno je da Gvardiol, koji je ljetos plaćen 90 miliona, još uvijek na neki način plaća danak neiskustvu te se navikava na novu ligu.

Posljednjih sedmica na račun 21-godišnjaka su do sada stizale samo pohvale, ali greška protiv Chelseaja bi mogla promijeniti situaciju.

Oglasi

Gvardiol je trebao u Chelsea

Interesantno da je hrvatski štoper prošle godine bio jako blizu transfera u Chlesea, ali je RB Leipzig stopirao njegov transfer.

"Bio sam jako zbunjen. Mjesec dana prije početka prijelaznog roka bio sam na razgovoru kod sportskog direktora. Rekao mi je ‘Joško, nećemo te prodati, trebamo te.’ To mi je bilo u redu, nisam imao ništa protiv ostanka u Leipzigu."

"Međutim, dva dana prije kraja prijelaznog roka nazvao me agent i rekao da je Chelsea poslao ponudu za mene.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Naravno da me to jako obradovalo, ali Leipzig je odgovorio da me neće prodati. Nije mi bilo drago jer sam želio otići u jedan od najvećih klubova i bio sam nesretan takvom odlukom Leipziga, ali morao sam ostati", rekao je Gvardiol u februaru.

Hrvat nikad nije krio želju da želi igrati u Premiershipu. Ista mu se ispunila ovog ljeta kada je postao fudbaler Manchester Cityja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...mrtvi panj.
3 2
MosaNjazri
Kompleksiiiiiiii
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi