Pa ovo ni Premiership ne pamti! Chelsea do 98. minute gubio 3:2 od Uniteda, pa pobijedio!

Hat-trick Palmera

Pa ovo ni Premiership ne pamti! Chelsea do 98. minute gubio 3:2 od Uniteda, pa pobijedio!

Edmir Škorić

Sjajan meč odigran je na Stamford Bridgeu gdje su se večeras u okviru 31. kola Premier lige sastali Chelsea i Mancheter United, a završeno je ludim preokretom u nadoknadi i pobjedom Plavaca od 4:3.

Utakmica starih rivala ponudila je dosta uzbuđenja, konstantno su se stvarale šanse, a odbrana kao da nije bilo, zbog čega su i mladi srpski golman na golu Chelseaja Petrović i Onana bili kao na streljani. Na kraju čak sedam golova, ali kakav završetak derbija.

Početak utakmice kao iz snova za Plavce. Conor Gallgher je u četvrtoj minuti zatresao mrežu Uniteda. Na drugoj strani šansa za Brunu Fernandesa, nedugo nakon toga je blokiran i Alejandro Garnacho.

U 18. minuti Antony je skrivio penal, a Cole Palmer ga realizovao za velikih 2:0 u korist domaće ekipe, no brzo se Crveni đavoli vraćaju.

Nakon velike greške Chelseajeve odbrane, konkretno defanzivnog veznjaka Moisesa Caiceda, Garnacho smanjuje na 2:1 u 34. minuti, a pet minuta kasnije Fernandes glavom pogađa nakon ubačaja sunarodnjaka Dioga Dalota iz kornera.

Oglasi

Na samom startu drugog dijela Harry Maguire je u prilici, ali je neprecizan. Redale su se šanse i dobri napadi s jedne na drugu stranu, ali timovi nisu bili efikasni kao u prvih 45 minuta.

Ipak, u 67. minuti sjajno glavom pogađa Garnacho, nakon centaršuta Antonyja sa desne strane.

Palmer je u 74. minuti iz skraćenog kornera gađao direktno u gol, ali Onana je još jednom dobro intervenisao i izbacio u korner. Disasi je potom pokušao, no gađao je preko gola. Chelsea je jalovo napadao, a onda drama u zadnjim minutama.

Meč je produžen za osam minuta, a u 97. je dosuđen penal za Chelsea. Madueke je prošao po desnoj strani, Dalot ga je sapleo i Palmer pogađa sa bijele tačke za konačnih 3:3. A zamalo da Chelsea dođe i do pobjede, no jedan dobar udarac je izblokiran, a onda u nastavku akcije nakon kornera Palmer pogađa za 4:3 i za nevjerovatan spektakl u Londonu.

Oglasi

Ovo je pobjeda Chelseaja nad Unitedom nakon sedam godina suše, a junak je mladi Palmer sa hat-trickom i sa dva gola u zadnjim minutama u nadoknadi.

U narednom kolu Manchester United će ugostiti Liverpool u novom derbiju, a Chelsea će gostovati Sheffieldu. Inače, Liverpool je večeras slavio sa 3:1 protiv Sheffielda i preuzeo je prvo mjesto na tabeli.

Chelsea - Manchester United 4:3

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea: Petrović, Gusto, Disasi, Badiashile, Cucurella, Caicedo, Enzo Fernandez, Gallagher, Palmer, Jackson, Mudryk.

United: Onana, Maguire, B. Fernaneds, Hojlund, Garnacho, Casemiro, Varane, Dalot, Antony, Wan-Bissaka, Mainoo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Almir5556
Ja imam jarana koji navija za Man Utd i za Zelju hahahah
4 0
Baco
Jos bi se igrala tekma da Chelsea nije pobijedio.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi