Mudryk izveo čudesnu magiju protiv Newcastlea i zablistao pred dolazak u Zenicu

Sjajan prodor i gol Ukrajinca

Mudryk izveo čudesnu magiju protiv Newcastlea i zablistao pred dolazak u Zenicu

E. Čaušević

Chelsea je večeras na svom terenu pobijedio Newcastle sa 3:2 u meču 28. kola engleskog Premiershipa, a posebno je zablistao Mykhailo Mudryk koji "brusi" svoju formu pred meč u Zenici između Bosne i Hercegovine i Ukrajine.

Plavci su večeras konačno uspjeli da obraduju svoje navijače i dođu do pobjede u derbiju protiv Newcastlea.

Chelsea je odlično otvorio utakmicu i poveo već u šestoj minuti kada je Jackson pogodio za 1:0 nakon odlične asistencije Palmera.

Međutim, Svrake su se do kraja prvog poluvremena vratile u meč. Gosti su uspjeli da poravnaju na 1:1 u 43. minuti, a mrežu londonskog kluba zatresao je Isak.

No, Chelsea je u drugom poluvremenu uspio da završi posao. Do novog vodstva domaći tim stiže u 58. minuti, a večeras odlični Palmer bio je taj koji je postigao pogodak za 2:1.

Oglasi

Mauricio Pochettino je potom u 71. minuti poslao na teren Mudryka, a Ukrajinac mu se ekspresno odužio za to.

Mudryk je samo pet minuta kasnije zabio fantastičan pogodak za 3:1, te pokazao da igra u sve boljoj formi što ne raduje sigurno reprezentativca BiH s obzirom da će igrač Chelseaja biti jedna od glavnih uzdanica Ukrajine 21. marta u polufinalu baraža za EP na Bilinom polju.

Sjajan prodor i pogodak reprezentativca Ukrajine možete pogledati na OVOM LINKU.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle je u samom finišu utakmice uspio da donese dramu jer je Murphy zabio pogodak za 3:2, ali ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat utakmice.

Chelsea je ostao na 11. mjestu i sada ima 39 bodova, te samo bod manje od Newcastlea koji je deseti. Treba istaći da klub sa St. James Parka ima i utakmicu više u odnosu na Plavce.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nije.suplja
Lik je bez veze da se ne lazemo, treba ga istuc dobro dedic ili kolasinac i kraj price. Samo grubo i jaki startovi jer ne mozemo trcat s njima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti