Palmer uzeo loptu da izvede penal, a onda su Madueke i Jackson napravili sramotu godine

Momak ih "drži u životu" sjajnim igrama, a oni se tako ponašaju

Palmer uzeo loptu da izvede penal, a onda su Madueke i Jackson napravili sramotu godine

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri Chelseaja večeras su na Stamford Bridgeu deklasirali Everton sa 6:0, a zvijezda večeri bio je Cole Palmer koji je zabio čak četiri gola. No, detalj iz drugog poluvremena bacio je mrlju na predstavu Plavaca zbog nedoličnog ponašanja Jacksona i Maduekea.

Plavci su odigrali jednu od najboljih utakmica u sezoni za zaborav, a briljirao je Cole Palmer koji je još jednom pokazao kakvu grešku je napravio Pep Guardiola koji je odlučio da ga se riješi.

Chelsea je u večerašnjem meču uspio da zabije čak šest golova, a četiri su djelo nevjerovatnog Palmera.

Palmer je za svega 16 minuta uspio da postigne hat-trick i uđe u historiju Chelseaja. Prvi gol postigao je u 13. minuti, a mrežu Evertona po drugi put zatresao je svega pet minuta kasnije.

Pogodak za 3:0 isti fudbaler postigao je u 29. minuti, dok je u finišu prvog poluvremena Nicolas Jackson bio strijelac za 4:0.

Međutim, detalj koji je bacio mrlju na večerašnju predstavu londonskog kluba desio se u 64. minuti kada je domaći tim izborio penal, a potom su se pojedini igrači Chelseaja posvađali oko toga ko će izvesti najstrožiju kaznu.

Oglasi

Palmer je bio taj koji je uzeo loptu, no Madueke koji je izborio penal htio je da on bude izvođač. No, Palmer nije odustajao i htio je da zabije i četvrti gol, a potom se u sve upetljao i Jackson.

Napadač Plavaca pokušao je oteti loptu Palmeru i dati je Maduekeu, ali nije uspio. Na kraju je do njih došao Galagher koji je smirio situaciju i bilo je jasno da će Palmer biti taj koji će izvesti penal.

Šta se dešavalo u 64. minuti utakmice na Stamford Bridgeu možete pogledati na OVOM LINKU.

Palmer je uspio da postigne gol s bijele tačke za 5:0, te je to bio njegov četvrti pogodak na meču. Konačnih 6:0 postavio je Gilchrist u posljednjim minutama utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je ovom pobjedom stigao na deveto mjesto na tabeli i ima 47 bodova, dok je Everton na 16. poziciji sa 27 bodova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi