Pochettinu pukao film, žestoko odbrusio novinarima: "Dosta više sa glupostima..."
FOTO: EPA

Ne želi više da šuti

Pochettinu pukao film, žestoko odbrusio novinarima: "Dosta više sa glupostima..."

Esmer Oštraković

Chelsea ove sezone ne igra ni blizu onog nivoa koji se očekivao kada je na klupu doveden Mauricio Pochettino.

Uprkos svemu tome Chelsea ima priliku da "izvuče" sezonu jer se nalazi na samo tri boda od čestog mjesta na kojem je trenutno Manchester United.

Izlazak u bilo kakvo evropsko takmičenje naredne sezone bio bi veliki uspjeh za Chelsea obzirom na to kako su igrali ove sezone.

Jučer je Chelsea pobijedio Tottenham sa 2:0, a Pochettino smatra da je to bila najbolja utakmica njegove ekipe u ovoj sezoni i vjeruje da može izboriti Evropu.

Pochettino je prošlog ljeta potpisao ugovor sa timom iz Londona na dvije godine, sa opcijom produženja ugovora na još jednu godinu dana.

Oglasi

Mnogi mediji u Engleskoj prenijeli su informaciju da se samo čeka kraj sezone kako bi se uprava Chelseaja zahvalila Pochettinu i da će mu tada uručiti otkaz.

"Rekao sam da mi sudite na kraju sezone, ali obzirom na sve okolnosti mislim da zaslužujemo biti ovdje i naredne sezone.

Ko će da mi sudi? Moram suditi sam sebi i svim igračima, ali uz sve okolnosti koje su nas pratile", rekao je Pochettino, te je nastavio:

"Želim da kažem da je dosta više sa ovim tipom gluposti. Odlazim samo ako mi na kraju sezone neko dođe i kaže 'ćao'.

Trenutno ne znamo. Imam još godinu dana ugovora i što se mene tiče tu sam i naredne sezone. Dosta više sa glupostima. Pitajte klub ako vas nešto zanima, ne pišite više takve stvari koje nemaju smisla", jasan je bio trener Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je protiv Tottenhama bio bez čak 14 igrala i na klupi su većinom bili igrači bez iskustva u seniorskom fudbalu.

Trener Chelseaja se nada da će za utakmicu protiv West Hama na raspolaganju imati barem Colwilla i Nkunkua.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi