Maresca locirao pojačanja za Chelsea: Stiže gol mašina od 120 miliona, Petrović mora na klupu
Enzo Maresca želi četvoricu novih fudbalera u Chelseaju (Foto: EPA)

Plavci s brojnim promjenama

Maresca locirao pojačanja za Chelsea: Stiže gol mašina od 120 miliona, Petrović mora na klupu

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea primoran je do 30. juna napraviti nekoliko izlaznih transfera kako bi klub imao mogućnost dovođenja pojačanja koja se uklapaju u sistem igre novog menadžera Enza Maresce.

Londonski Chelsea već godinama luta. Menadžeri se redaju kao na traci, pravog uspjeha nema, a rukovodstvo kluba odlučilo je i u novu sezonu ući s promjenom na klupi.

Dogovoren je raskid saradnje s Mauricijom Pochettinom, mjesto menadžera preuzeo je Italijan Enzo Maresca, koji je naravno odmah zatražio nekoliko pojačanja.

Međutim, prije nego ih dobije Chelsea primoran do 30. juna napraviti nekoliko izlaznih transfera kako bi ispoštovali pravilo profita i održivosti engleske Premier lige.

Ako to uspiju napraviti Enzo Maresca će moći dovesti igrače koje želi, a prvo pojačanje bit će mašina od 120 miliona eura. Radi se o Nigerijcu Victoru Osimhenu iz Napolija.

On predvodi listu pojačanja koju ima Maresca, a na kojoj su još tri imena. Ime lijevog beka kojeg Italijan želi nisu otkrili, ali pored fenomenalnog nigerijskog napadača cilj je dovesti novog golmana i kvalitetnog štopera.

Oglasi

Iako Chelsea na golmanskim pozicijama ima Đorđa Petrovića i Roberta Sancheza, oni nisu ono što Maresca traži. Njegov izbor je mladi engleski reprezentativac James Trafford koji je imao jako dobru sezonu u Burnleyju.

Plavci su spremni za njegove usluge izdvojiti 20 miliona eura, milion više nego što ga je Burnley prošle godine platio Manchester Cityju.

Štopersku poziciju Maresca namjerava pokriti štoperom Fulhama Tosinom Adarabioyom. On je od narednog mjeseca slobodan igrač i tima sa Stamford Bridgea je krenuo po njegov potpis.

Međutim, čini se kako će morati tražiti drugo rješenje. Adarabioyo ima već dogovor s Newcastleom i Chelsea će morati napraviti čudo ako ga želi dovesti u svoje redove.

Također, već se naziru imena pojedinih fudbalera koji bi mogli otići iz kluba. Prije svega tu je Conor Gallagher kojeg želi Aston Villa, a na listi za prodaju su Ian Maatsen, Armando Broja i Trevoh Chalobah.

Izvjesno je da londonske Plavce očekuju određene promjene i ostaje nam da vidimo kako će tim izgledati pod vodstvom Enza Maresce.

Potražite više informacija na temu Premier league:

44-godišnjak je uveo Leicester u Premiership. Njegov tim je igrao zaista fenomenalan fudbal, a ranije je radio još u Parmi, te akademiji Manchester Cityja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi