Tuchel na slatkim mukama: Kako će sada izgledati sastav Chelseaja?

Potrošili 300 miliona eura na pojačanja

Tuchel na slatkim mukama: Kako će sada izgledati sastav Chelseaja?

E. Čaušević

Chelsea je sinoć u posljednjim minutama transfer roka potvrdio dolazak Pierre-Emericka Aubameyanga.

Aubameyang je nakon svega pola godine i briljantne polusezone odlučio da napusti Barcelonu i vrati se u London, ali ne u Arsenal već u redove gradskog rivala Chelseaja.

Chelseaju je bio potreban klasični napadač i svim silama su pokušali da završe posao s Barcelonom i na kraju su u posljednjim minutama uspjeli da ozvaniče ovaj transfer.

Plavci su za dolazak iskusnog napadača izdvojili 14 miliona eura, a u suprotnom pravcu otišao je i Marcos Alonso.

Pored Aubameyanga londonski klub ranije je završio još nekoliko odličnih pojačanja, a na Stamford Bridge stigli su još Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly, Marc Cucurella i Wesley Fofana.

Zanimljivo da je Chelsea u ljetnom prijelaznom roku potrošio nevjerovatnih 300 miliona eura i jasno je da Thomas Tuchel baš i neće imati prava na kiks ove sezone.

Oglasi

Nakon što je transfer rok završen engleski mediji objavili su tri moguća sastava Plavaca za nastavak sezone i jasnno je da će Tuchel na raspolaganju zaista imati odličan igrački kadar.

Jedna od opcija je formacija 3-4-3 i početni sastav: Mendy, Koulibaly, Fofana, Thiago Silva, James, Cucurella, Kante, Jorginho, Mount, Sterling, Aubameyang.

Image Credit: buildlineup.com

Također, engleski mediji pišu da je najizglednije da će Chelsea nastupati u ovoj istoj formaciji, ali s jednom promjenom u sastavu, odnosno da bi Havertz mogao biti starter umjesto Mounta.

Image Credit: buildlineup.com

I treća opcija je formacija 4-3-3 koju je Tuchel znao koristiti u posljednje vrijeme na klupi Chelseaja.

U tom slučaju u sastavu bi vjerovatno bili: Mendy, James, Fofana, Koulibaly, Cucurella, Kante, Jorginho, Mount, Havertz, Sterling, Aubameyang.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Image Credit: buildlineup.com

Bilo kako bilo Tuchel je sada na slatkim mukama oko igračkog kadra, a i dobio je sve ono što je tražio kada su pojačanja u pitanju. No, vidjet ćemo kako će sve to uklopiti i kako će Chelsea izgledati u nastavku sezone.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Nemora značiti ako si potrošio 300 mil. da ćeš biti i uspješan! Nisu ovo baš neka pojačanja a toliko keša potrošili! Gledam neku noć onog Cucurellu, ako ono vrijedi 90 mil onda ga yebi! Aubameyang ionako mi nije jasan, nakon jedne sezone nazad u Englesku, Fafana isto preskup al haj et valjda oni znaju bolje!!
6 1
Voland
Ako će im Aubameyang biti prva i jedina opcija u napadu, onda piši propalo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije