Romelu Lukaku šalje otrovne strelice ka Londonu: "Ne želim nikakve polemike s Engleskom"
Romelu Lukaku imao je katastrofalne epizode u Chelseaju i očito mu se tamo ne vraća.

Zna se šta je htio reći

Romelu Lukaku šalje otrovne strelice ka Londonu: "Ne želim nikakve polemike s Engleskom"

E. Ganibegović

Romelu Lukaku igra za Romu kao posuđen igrač Chelseaja. Međutim, jasno je da se njemu u London ne vraća, a naročito nakon posljednje izjave koju je dao.

Još davne 2011. godine Chelsea je kupio Romelua Lukakua i to iz Anderlechta za 15 miliona eura.

Odrekao ga se tri godine kasnije kada ga je kupio Everton i to po cijeni od 35 miliona eura.

Kada je bljesnuo kasnije u Unitedu pa u Interu, Chelsea je ponovo otkupio njegov ugovor i to za 113 miliona eura u augustu 2021. godine.

Samo godinu dana kasnije Inter ga vraća u svoj tim i to na posudbu, a od ljetos je na posudbi u Romi.

Za Vučicu je ove sezone na 35 nastupa u svim takmičenjima postigao 18 pogodaka i podijelio četiri asistencije, te se očito u Rimu osjeća sjajno.

Oglasi

"Malo drugačije iskustvo. Kad sam stigao, vidio sam naklonost navijača, ove veličanstvene momčadi. Nainggolan me dosta pripremao o tome kako bih se trebao ponašati u Romi", rekao je Lukaku pa nastavio:

"Saigrači su bili dobri prema meni od prvog dana, pomogao mi je Mourinho, sada mi puno pomaže De Rossi. Uvijek pokušavam dati sve od sebe za Romu. Bio sam u stvarno teškoj situaciji, mnogi ljudi ne znaju u kakvoj sam situaciji bio, ali na kraju zahvaljujem Romi što mi je pomogla."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne želim nikakve polemike s Engleskom (smijeh), ljudi. Moram biti malo pametan, znate na što mislim", rekao je napadač i jasno je da je ovim kazao kako se ne planira vratiti u Chelsea.

Ugovor s Chelseajem reprezentativac Belgije ima do ljeta 2026. godine. No, iz ove perspektive, jako je teško očekivati da ga više ikako gledamo u dresu londonskog tima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi