Borba za Istanbul: Tuchel i Zidane uspjeli da iznenade navijače večerašnjim sastavima

Po jedna neočekivana odluka

Borba za Istanbul: Tuchel i Zidane uspjeli da iznenade navijače večerašnjim sastavima

Endin Čaušević

Chelsea i Real Madrid igraju večeras revanš utakmicu polufinala Lige prvaka.

U prvoj utakmici koja se igrala prošle sedmice u Madridu rezultat je bio 1:1 i sigurno je da nas večeras očekuje dosta uzbuđenja na Stamford Bridgeu.

Chelsea je oduševio sve utakmicom u Madridu u kojoj su vodili sa 1:0 i propustili nekoliko velikih šansi, ali na kraju kraljevski klub uspio je da dođe do remija i ostane u igri za finale.

Prvog finalistu saznali smo sinoć kada je Manchester City pobijedio PSG sa 2:0 i bit će zanimljivo vidjeti da li će to biti englesko finala ili okršaj Cityja i kraljevskog kluba.

Utakmica na Stamford Bridgeu igra se večeras od 21 sat, a Thomas Tuchel i Zinedine Zidane su saopštili početne sastave.

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Rudiger, Christense, Chilwell, Thiago Silva, Kante, Mount, Jorginho, Werner, Havertz.

Real Madrid: Courtois, Mendy, Sergio Ramos, Miliao, Nacho, Casemiro, Kroos, Modrić, Hazard, Vinicius Junior, Benzema.

Tuchel je iznenadio odlukom da Pulišića ostavi na klupi, a umjesto njega igra Havertz, dok je Zidane krenuo s najjačim sastavom. Nakon povrede vratio se konačno i Sergio Ramos, dok će nakon duže pauze od prve minute zaigrati i Hazard što je veliko iznenađenje za mnoge.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Hazard se tako prvi put nakon skoro dvije godine vraća na Stamford Bridge i bit će zanimljivo vidjeti da li će na kraju imati razloga za slavlje.

Mozzart vam nudi sjajne kvote na meču Chelsea - Real Madrid. Prognozu meča OSTAVITE OVDJE.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hara071
Hazard blista večeras
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi