Chelsea sačuvao minimalnu nadu za Ligu prvaka

Mogu li Plavci prestići Tottenham?

Chelsea sačuvao minimalnu nadu za Ligu prvaka

Teme:

Chelsea je večeras kao gost savladao nezgodnu ekipu Burnleyja sa 2:1 i tako ostao u kakvoj-takvoj šansi za TOP 4 i plasman u Ligu prvaka.

Počelo je dobro za Plavce koji su u 20. minuti poveli autogolom Longa, ali je Barnes u 64. minuti poravnao na 1:1. Samo pet minuta kasnije, Moses je zabio za konačnih 2:1 i donio Chelseaju 19. pobjedu u ovoj sezoni Premier lige.

Chelsea sada ima 63 boda i četiri kola prije kraja sezone za Tottenhamom zaostaje pet bodova. Teoretski, klub sa Stamford Bridgea još uvijek ima šansu da prestigne gradskog rivala i ipak se plasira u Ligu prvaka, ali morat će mu se poklopiti mnogo toga.

Burnley ostaje na sedmom mjestu sa 52 boda i još uvijek je u utrci za izlazak u Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugoj utakmici večeri, Leicester i Southampton su remizirali odigravši 0:0: Popularni Sveci su, mimo svih očekivanja prije početka sezone, i dalje u opasnoj zoni i ovaj bod im je mala utjeha s obzirom da za prvim pratiocima zaostaju četiri i pet bodova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi