Pravi li Chelsea novu grešku kao sa Salahom i De Bruyneom?
Foto: EPA

Kenedy na meti velikana

Pravi li Chelsea novu grešku kao sa Salahom i De Bruyneom?

M. Šljivak

Londonski Chelsea angažovao je Mohameda Salaha u januaru 2014. godine, ali se Egipćanin nije naigrao u dresu Plavaca sa Stamford Bridgea.

Salah je u godinu dana odigrao 19 utakmica i postigao je dva gola, ali Jose Mourinho ga je odlučio olako pustiti, pa je preko Fiorentine i Rome, egipatski fudbaler stigao u Liverpool gdje je eksplodirao i pokazalo se da je Chelsea napravio veliku grešku u procjeni fudbalera.

Interesantno, Mourinho je pogriješio i u slučaju Kevina De Bruynea koji je danas protivnike maltretira u dresu novog prvaka Manchester Cityja i Plavci su olako ostali bez dvojice fantastičnih fudbalera.

Londonski tim bi lako mogao ponoviti grešku i sa brazilskim fudbalerom Kenedyjem. Ovaj 22-godišnji fudbaler je član Plavaca postao 2015. godine, ali ni on se nije naročito naigrao u ovom timu.

U tri sezone je nastupio 27 puta, postigao je tri gola, a nakon posudbe u Watfordu, ove polusezone je počeo sa veoma dobrim nastupima u dresu Newcastle Uniteda.

Iako bi ga Svrake rado otkupile od Chelseaja, u trci za fantastičnim Brazilcem su se našli i minhenski Bayern i francuski PSG.

Oba tima žele angažovati ovog fudbalera. Smatraju da su najbolje godine tek pred njim i da bi upravo on mogao eksplodirati u narednim sezonama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kenedy važi za jednog od najtalentovanijih brazilskih fudbalera. Ipak, prerani odlazak u Chelsea ga je koštao, ali još uvijek ima vremena da se vrati na prave staze, baš kao što su to učinili Salah i De Bruyne.

Chelsea srlja iz greške u grešku kada su procjene fudbalera u pitanju i lako su u timu sada mogli imati prave superzvijezde koje bi im garantovale novu borbu za titulu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi