Vlasniku Chelseaja puk'o film: Donio radikalnu odluku koja se neće dopasti igračima!

Udarac po džepu

Vlasniku Chelseaja puk'o film: Donio radikalnu odluku koja se neće dopasti igračima!

E. Ganibegović

Chelsea je ove sezone blago rečeno katastrofalan. Neće osvojiti niti jedan trofej, a stanje u engleskoj Premier ligi odavno kaže da iduće sezone neće igrati Ligu prvaka, te je sada vlasnik Todd Boehly donio radikalnu odluku.

Chelsea je u posljednje četiri utakmice vezao isto toliko poraza i tako izjednačio negativan rekord star čak 30 godina. Posljednji se put to desilo 1993. godine.

U revanš utakmici četvrtfinala Lige prvaka izgubio je od Real Madrida s 0:2 i tako s ukupnih 0:4 se oprostio od elitnog klupskog takmičenja.

Što se Premier lige tiče, tu su na 11. mjestu sa 17 bodova zaostatka za četvrtim mjestom koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone - dakle nemoguća misija.

Privremeni trener Frank Lampard nije uspio da napravi pozitivan šok u ekipi. Nakon što je zamijenio Grahama Pottera, Lampard je izgubio sve mečeve na klupi Plavaca.

Vlasnik Chelseaja, američki milijarder Todd Boehly, poduzeo je prve mjere nakon katastrofalnih izdanja svoje ekipe. 

Oglasi

Engleska štampa najavljuje da će igračima biti smanjene plate za 30 posto zbog toga što nisu ostvarili primarni cilj, a to je plasman u Ligu prvaka. 

Ova mjera odnosi se samo na igrače koji su ove zime došli u Chelsea i one koji su nedavno produžili ugovore sa londonskim klubom.

Naprimjer, defanzivac Reece James potpisao je novi ugovor na šest sezona u septembru 2022. za mjesečnu platu od milion eura. Od sezone 2023-2024, Džejmsova plata bit će smanjena za približno 270.000 eura mjesečno.

S druge strane, igrači koji imaju ugovore potpisane pod prethodnim šefom, Romanom Abramovičem, neće zarađivati manje novca. U ovoj "privilegovanoj" kategoriji su imena poput Kai Havertza, Matea Kovačića, Mason Mounta, Edouarda Mendyja, Kepe Arrizabalaga, Christiana Pulisića i Hakima Ziyecha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pod ovim uslovima, sada se strahuje da se u svlačionici Chelseaja može stvoriti razdor između igrača.

"Neki igrači će u potpunosti osjetiti ovu mjeru, dok će je drugi izbjeći. Jasno je da nije najbolji recept držati na okupu svlačionicu koja već osjeća šok od rezultata i šok uzrokovan smjenom trenera. Osim toga, oni koji su došli ove zime, s veoma dobrim platama, nisu zadovoljni ovim rezom", rekao je izvor iz kluba za The Sun.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi