Tužna izjava Thiaga Silve uzdrmala fudbalski svijet, stao pred kameru i jedva zadržao suze

Brazilac zna šta slijedi

Tužna izjava Thiaga Silve uzdrmala fudbalski svijet, stao pred kameru i jedva zadržao suze

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja oprostili su se sinoć od Lige prvaka za ovu sezonu jer ih je Real Madrid u dvomeču četvrtfinala uspio pobijediti s ukupnih 4:0 i plasirati se dalje. Ipak, pored ispadanja Chelseaja u centru pažnje našao se defanzivac ovog tima Thiago Silva koji je svojom izjavom rastužio fudbalski svijet.

Chelsea ove sezone igra jednu od najlošijih sezona u prethodnih 20-tak godina, a to su "krunisali" sinoć ispadanjem u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Real Madrida.

Plavci muku muče i u domaćem prvenstvu i jedina nada bila im je da sezonu mogu spasiti nekim čudom u Ligi prvaka, ali se to na kraju nije desilo.

Chelsea iduće sezone gotovo sigurno nećemo gledati u Ligi prvaka, a upitno je da li će se Plavci uopšte plasirati u Evropu.

No, pored ispadanja iz Lige prvaka ekipe Chelseaja ono što je najviše potreslo navijače ovog kluba, ali i cijeli fudbalski svijet jeste trenutak kada je iskusni Thiago Silva stao pred kameru i rekao tužnu istinu.

Ovaj 38-godišnjak ima s londonskim klubom ugovor na još godinu dana i sigurno će ostati na Stamford Bridgeu, ali ispadanje od Real Madrida je iskusnog Brazilca posebno pogodilo i objasnio je zašto.

Oglasi

Silva je svjestan da se Chelsea neće takmičiti iduće sezone u Ligi prvaka i tužno je priznao da je svjestan da je protiv Reala sinoć odigrao svoju posljednju utakmicu u karijeri u tom takmičenju.

"Ovo je možda bila i moja posljednja utakmica u Ligi prvaka. Baš je tužno što se sve završava na ovakav način. Nisam očekivao da će se završiti sve baš na ovakav način", rekao je Silva nakon sinoćnjeg poraza od Real Madrida.

Brazilac je uspio u svojoj bogatoj i sjajnoj karijeri da osvoji trofej Lige prvaka i to upravo s Chelseajem prije dvije godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Thiago Silva je u dosadašnjoj karijeri u Ligi prvaka odigrao ukupno 105 utakmica, zabio je jedan pogodak i upisao devet asistencija.

U ovom takmičenju pored Chelseaja igrao je još u dresu Milana i PSG-a, ali s tim klubovima nije uspio da dođe do samog kraja i trofeja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Ne moze bizarnije,plakat zbog toga ili je ovo samo da se nesto napise?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi