Ogromna ulaganja dolaze na naplatu - Chelsea prinuđen prodati osam velikih zvijezda
Chelsea igra sezonu za zaborav i teško da može gore od situacije u kojoj su trenutno (Foto: EPA)

Poznata je lista

Ogromna ulaganja dolaze na naplatu - Chelsea prinuđen prodati osam velikih zvijezda

M. Šljivak
Teme:

Londonski Chelsea je u proteklih godinu dana uložio više od pola milijarde eura u pojačanja, ali to će Plavce iz Londona ovog ljeta poprilično koštati jer su prinuđeni prodati osam velikih zvijezda kako bi ostali unutar granice finansijskog fair playa.

Chelsea je od dolaska Todda Boehlyja potrošio nevjerovatne cifre na pojačanja. Igrači su stizali kao na traci, nije Amerikanac previše štedio, a to će ovog ljeta poprilično koštati Plavce jer su prinuđeni prodati osam velikih zvijezda kako bi ostali unutar granica finansijskog fair playa.

Sreća po tim sa Stamford Bridgea je ta što su oni već razmišljali o prodaji većine njih. Ipak, iznenađenja su imena poput Kalidou Koulibalyja i Masona Mounta koje je klub prinuđen prodati, iako su oni planirani kao vođe ekipe u ovoj sezoni.

Mount se već povezuje s prelaskom u redove gradskog rivala Arsenala, a činjenica i da je fenomenalni Senegalac Koulibaly na prodaju sigurno će donijeti dosta interesa i njega bi klub lako mogao prodati.

Pored ovog dvojca otpisani su još Christian Pulišić, Hakim Ziyech, Ruben Loftus-Cheek, Conor Gallagher, Romelu Lukaku i Pierre-Emerick Aubameyang. Svi oni su na prodaju i vidjet ćemo gdje bi mogli završiti.

Konačna odluka o igračima koji mu ne trebaju vjerovatno će pripasti novom menadžeru. Trenutno je glavni kandidat za preuzimanje kluba Mauricio Pochettino i vrlo je moguće da će se lista kandidata za odlazak malo izmijeniti.

Oglasi

Ipak, za sada je ova osmorka ta koja je stavljena na transfer listu kako bi se olakšao finansijski fair play i vidjet ćemo ko će zaista na kraju napustiti klub.

Chelsea je ove sezone promijenio čak trojicu menadžera. Thomasa Tuchela je zamijenio Graham Potter, ali i ovaj stručnjak nedavno je dobio otkaz i u klub je ponovo stigao Frank Lampard kao privremeno rješenje.

Odluka o novom šefu struke bit će donijeta jako brzo. Pred njim je veliki izazov da vrati tim u vrh jer je ova sezona nešto što navijači žele što prije zaboraviti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tim sa Stamford Bridgea trenutno je tek na 11. mjestu Premier lige i pitanje je samo hoće li ići niže na tabeli jer teško da će moći završiti na boljoj poziciji od devetog mjesta koje im bježi četiri boda.

Ova sezona je apsolutno za zaborav i gore teško da može za londonske Plavce.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1676719758
Jel moguce da vam je svaka druga objava o Chelsea
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi