Nema tu ni r od rivalstva: Još jedan igrač Chelseaja preći će u Arsenal?

Topnici zainteresovani

Nema tu ni r od rivalstva: Još jedan igrač Chelseaja preći će u Arsenal?

E. Ganibegović

Iako su kao ljuti gradski rivali, to se ne vidi baš kada je transfer politika Arsenala i Chelseaja u pitanju. Mnogo igrača igralo je i za jedan i za drugi klub, a naročito je šokantno bilo vidjeti Petra Čecha na golu Arsenala ili Cesca Fabregasa u dresu Chelseaja.

Sada bi još jedan igrač mogao dres jednog zamijeniti onim drugog londonskog kluba. Ovoga puta sa Stamford Bridgea bi igrač otišao na Emirates.

Od svoje pete godine je u Chelseaju, ali je izgubio svoje mjesto u timu otkako je iz Benfice stigao Enzo Fernandez i ne bi imao ništa protiv odlaska iz kluba.

U pitanju je Mason Mount, a lider na tabelio Premiershipa pokazao je ozbiljan interes za ovog 24-godišnjeg engleskog veznjaka.

Prema pisanju engleskih medija, Chelsea želi najmanje 60 miliona eura za prodaju Masona Mounta, te neće pristati na iznos manji od toga.

Nakon što su na transfere potrošili 611 miliona eura u sezoni 2022-2023, čelnici Chelseaja ovog ljeta žele da prodaju neke igrače, a navodno će nakon razočaravajuće sezone pustiti svakog za koga dođe dobra ponuda.

Oglasi

Najveći kandidati za odlazak iz redova Plavaca su Christian Pulisic, Hakim Ziyech, Kalidou Koulibaly, Mason Mount, Ruben Loftus-Cheek, Conor Gallagher, Romelu Lukaku i Pierre-Emerick Aubameyang.

Naredne sezone će Chelsea imati i novog trenera, s obzirom na to da je Frank Lampard privremeno rješenje. No, Plavce su već odbili Julian Nagelsmann i Luis Enrique.

Šef kluba Todd Boehly donio je radikalnu odluku koja bi dodatno mogla da napravi razgor u svlačionici - odlučio je da smanji za 30% plate igračima, no to pravilo se ne odnosi na sve.

Ova mjera odnosi se samo na igrače koji su ove zime došli u Chelsea i one koji su nedavno produžili ugovore sa londonskim klubom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naprimjer, defanzivac Reece James je u septembru 2022. potpisao novi ugovor na šest sezona za mjesečnu platu od milion eura. Od sezone 2023-2024, njegova plata bit će smanjena za približno 270.000 eura mjesečno.

S druge strane, igrači koji imaju ugovore potpisane pod prethodnim šefom, Romanom Abramovičem, neće zarađivati manje novca. U ovoj "privilegovanoj" kategoriji su imena poput Kai Havertza, Matea Kovačića, Mason Mounta, Edouarda Mendyja, Kepe Arrizabalage, Christiana Pulisica i Hakima Ziyecha.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Logican slijed događaja igraca koji je OSVOJIO SVE U VELIKANU CHELSEA-U..zeli okusiti ZADOVOLJSTVO I UJEDINJENOST NAKON PORAZA, zato odlzi u AR567AL..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti