Ovo je lista otpisanih igrača Chelseaja: Sve zvijezda do zvijezde, ali šta im vrijedi

Na njih se više ne računa

Ovo je lista otpisanih igrača Chelseaja: Sve zvijezda do zvijezde, ali šta im vrijedi

E. Škorić
Teme:

Kai Havertz, Hakim Ziyech, Mason Mount i Pierre-Emerick Aubameyang su samo neki su od igrača koji bi mogli napustiti Chelsea u ljetnom prijelaznom roku.

Chelsea je potrošio preko 600 miliona eura u posljednja dva prijelazna roka. Klub čiji je vlasnik Todd Boehly doveo je, između ostalih, igrače kao što su Enzo Fernandez, Mykhailo Mudryk, Wesley Fofana, Raheem Sterling i Kalidou Koulibaly. Unatoč tolikom ulaganju, Chelsea nije u vrhu Premier lige.

Ekipa koju vodi Graham Potter tone sve dublje, iako je utisak malo poravila današnja pobjeda nad Leedsom (1:0) u Premier ligi.

Istovremeno, Plavce čeka težak uzvrat protiv Borussije Dortmund u osmini finala Lige prvaka, nakon što su u Dortmundu poraženi sa 1:0.

Španski dnevnik Sport javlja da će Barcelona pratiti akcije Chelseaja u ljetnom prijelaznom roku dok klub prodaje igrače. Todd Boehly želi skratiti roster i riješiti se igrača koji imaju dvogodišnje ili manje ugovore s Chelseajem.

Prema The Telegraphu, grupa uključuje: Christian Pulisic, koji je cijenjen u mnogim evropskim klubovima, mogao bi razmisliti o odlasku iz kluba. Novinari spominju i N'Goloa Kantea, kojem ugovor istječe na kraju ove sezone, no ima mnogo naznaka da će se na kraju ipak produžiti njegov ugovor.

Sudbinu Christiana Pulisica mogao bi podijeliti i Mason Mount koji zbog velikih financijskih potreba nije produžio ugovor s Chelseajem (trenutni je do juna 2024.). Liverpool će pokušati iskoristiti ovu situaciju.

Kai Havertz i Kepa Arrizabalaga također nisu sigurni u svoju budućnost. Prodaja oba igrača tokom ljeta omogućila bi Chelseaju da ostvari značajnu zaradu, kao i da uravnoteži ove poteze u knjigama. Chelsea je također dao zeleno svjetlo odlasku Pierre-Emericka Aubameyanga, Conora Gallaghera i Hakima Ziyecha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je prekinuo katastrofalan niz i nakon dva mjeseca dobio prvu utakmicu u Premier ligi. Momčad Grahama Pottera pobijedila je Leeds United rezultatom 1:0 golom Wesleyja Fofane.

Chelsea je unatoč pobjedi ostao na desetom mjestu i daleko je od mjesta koje jamči plasman u Ligu prvaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Hajde Ajlaaaaaa dovedi barem 3-4 igraca da ih mozemo metnuti na tribineeeeeeeeee
1 0
Chelsea1
A specijalca loftus chika dobijete gratis ako kupite bar jednog igraca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti