Di Francesco: Tek sam nedavno saznao za mogućnost da prodamo Džeku
Treneru Rome ponovo nije bilo lako na press konferenciji, a novinare je ponovo zanimala samo priča o Džeki

Trener Rome pred meč protiv Sampdorije

Di Francesco: Tek sam nedavno saznao za mogućnost da prodamo Džeku

Treneru Rome Eusebio Di Francescu ponovo nije bilo lako na press konferenciji pred meč protiv Sampdorije.

Novinare je ponovo zanimala samo jedna stvar - hoće li Edin Džeko biti u prvoj postavi? Di Francesco nije ponudi ništa novo kada je u pitanju odgovor i poručio je da će Džeku koristiti dok je god tu.

"Imam potpunu slobodu da donosim odluke, bez obzira na pregovore koji se dešavaju, a za koje vi bolje znate nego ja. Džeko i Emerson su dva igrača koja su mi na raspolaganju za ovu utakmicu i koristit ću ih ako budem imao potrebu za tim", rekao je Di Francesco.

Novinare je zanimalo da li je trener Rome znao da će njegova ekipa biti u situaciji da razmatra prodaju ovog dvojca, a posebno Džeke koji je prošle sezone bio prvi strijelac lige.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Iskreno, ne znam kakva je finansijska situacija u klubu. Za tu mogućnost sam saznao tek nedavno. Obavljam svoj posao i moram biti spreman na, manje ili više, sve. To se još uvijek nije dogodilo. Ako se to desi, jedino je normalno da će biti zbog finansijskog fair playja. Nije lako ako izgubite najbolje igrače. Ali, ako neko ode, ne moraju se nužno potrošiti svi novci od njegovog odlaska. Sve što mogu reći je da je Džeko meni na raspolaganju za sutrašnju utakmicu, a nadam se da će biti i do kraja sezone. Što se tiče ostalih stvari, tu je sportski direktor. Odlučio sam biti trener Rome, pa i u teškim trenucima", rekao je Di Francesco.

Podsjetimo, Džeko je i prije nekoliko dana igrao protiv Sampdorije iako se najavljivalo da ga neće biti jer je transfer dogovoren, a dokaz da to Dijamanta nije poremetilo je i gol koji je postigao pred kraj meča.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi