Neispričana priča o najdominantijoj ženi u svijetu fudbala: Kasnim porukama moćnike stavlja na muke

Neustrašiva pred svima

Neispričana priča o najdominantijoj ženi u svijetu fudbala: Kasnim porukama moćnike stavlja na muke

Admin Čaušević

Fudbalski svijet ne pamti dominantiniju ženu nego što je to neustrašiva menadžerica koja se ne boji ući u konflikt s najmoćnijim ljudima u ovom sportu. 

Ona svoja posao obavlja daleko od očiju javnosti i beskompromisnim stilom pregovaranja najmoćnije menadžere današnjice ostavlja široko otvorenih usta.

Riječ je o Marini Granovskaiji, pravoj enigmi, koja je glavni operativac Chelseaja na tržištu fudbalera i ženi koja djeluje neustrašivo pred svima.

U danima kada je Chelsea prolazi kroz težak period poslije odluke Romana Abramovicha da napusti londonski klub, ugledni L'Equipe je donio neispričane detalje o misterizonoj Marini.

Granovskaia ima 47 godina i mnogi je smatraju kao glavnog poručnika na Stamford Bridgeu te se ne plaši da uđe u sukob s menadžerima najvećih svjetskih zvijezda.

Oglasi

Pojedini menadžeri su otkrili kako ih kontaktira kasnim porukama i javlja im se u nemogućim trenucima i to putem aplikacije WhatsApp. Čak se u jednom trenutku i žestoko sukobila sa Minom Raiolom, najkontroverznijim menadžerom na svijetu.

Na početku se mislilo da je Granovskaia koja je u Chelsea stigla 2013. godine mekana u pregovorima, ali njene pregovaračke sposobnosti su došle do izražaja kada je ušla u koštac s elitnim klubovima prilikom pregovora oko dovođenje velikih imena.

Kako je Abramovich počeo da ima sve većih problema s vizama njena uloga u Chelseaju je postala veća pa je praktično bila preuzela kontrolu nad kluboma, ali sada kada odlazi ruski oligarh, vjerovatno odlazi i ona.

Telegraph: Marina Granovskaia could still stay at Chelsea » Chelsea News

Iako je pedantna i veoma kulturana kada sjedne za pregovarački stol onda postaje neustrašiva. Potvrdio je to i predsjednik Lilela, Olivier Letang.

Oglasi

"Kad je upoznate, otkrijete nekog lijepog, veoma kulturnu osobu sa smislom za humor", rekao je Letand.

Menadžeri su na početku mislili da će se s Marinom lako izlaziti na kraj, međutim desilo se suprotno. Postepeno je svojim oštrim stavom izgradila reputaciju najdominantnije žene u svijetu fudbala.

Abramovich i Granovskaia su počeli sarađivati još davne 1997. godine kada mu je ona bila pomoćnica u jednoj od njegovih firmi, a u Chelseaju je od 2013. godine. Ugledni The Times je Marinu svojevremeno proglasio najmoćnijom ženom u svijetu fudbala.

U decembru 2021. godine je proglašena najboljim sportskim direktorom u evropskom fudbalu, a magazin Forbes ju je uvrstio na listu pet najmoćnijih žena u sportu generalno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan od najboljih poslova u posljednje vrijeme je dovođenje Thiaga Silve i to besplatno, dok se posebno izdvaja prodaja Edena Hazarda Real Madridu za više od 100 miliona eura kada je Belgijanac ušao u posljednju godinu ugovora.

Ipak, dojam je da eri beskompromisne vladavine jedne žene na Stamford Bridgeu dolazi kraj. Prvi koji je, uslijed ruske invazije na Ukrajinu i brojnih sankcija spakovao kofere je Abramovich, a narednan koja odlazi je i njegova dosadašnja desna ruka...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti