Chelsea uništio Villu, Arsenal ostao kratak
Raspoloženi Lamprad

Od trojke na vrhu, kiksao Arsenal

Chelsea uništio Villu, Arsenal ostao kratak

M. Maksimović

U borbi za naslov prvaka, Arsenal se revanširao Chelseau, koji je remizirao sa Blackburnom, dok je
danas Arsenal u posljednjim sekundama u Birminghamu ostao bez dva boda. U borbi za opstanak tri boda je osvojio Hull pobjedivši kući Fulham.

Sve svoje frustracije, nakon eliminacije u Evropi, pa remija protiv Blackburna, fudbaleri Chelsea su izliječili prvo protiv Portsmoutha u srijedu što je donekle bilo očekivano, pa danas protiv Aston Ville što je malo ko mogao predpostaviti. Villa je u bukvalnom smislu riječi stradala na Stamford Bridgeu. Nakon prvih 45 minuta ništa nije ukazivalo na debakl gostiju.


Chelsea je poveo golom Lamparda u 15.minuti, Carew je izjednačio i 29, a prije odlaska na odmor Lampard je ponovo strijelac, ovaj put sa bijele tačke. U nastavku brodolom gostiju. Malouda je postigao dva gola, Kalou jedan, a Lampard je dodao još dva za konačnih 7:1.


Arsenal nije izdržao u Birminghamu i opet je izgubio važne bodove na St. Andrewsu, iako je bio vrlo blizu pobjede. U 80.minuti utakmice Nasri je lijepim golom sa oko 20 metara savladao Harta, ali je u petoj minuti sudijske nadoknade Kevin Philips spasio Birmingham.


Važne bodove u borbi za opstanak ulovio je Hull na svom terenu protiv Fulhama. U 16. minuti za vodstvo domaćih pobrinuo se Jimmy Bullard koji je siguran sa bijele tačke, dok je konačnih 2:0 postavio Craig Fagan nakon tri minute igre u nastavku.


Istim rezultatom je završio susret na White Hart Lineu, gdje je Tottenham savladao Portsmouth.
Nakon deset utakmica posta, Crouch je u 27.minuti obezbjedio prednosti domaćih. Pobjedu Tottenhama je potvrdio Niko Kranjčar četiri minute prije kraja prvog dijela.


Jedinu pobjedu u gostima je ostvario Stoke, našeg Asmira Begovića. Jedini gol na utakmici je postigao nakon solo akcije Ricardo Fuller u 69. minuti


Jedinu utakmicu bez golova su odigrali Wolverhampton i Everton

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.