Gol koji je Italija postigla protiv Makedonije ruši zakone fizike - Kakva je ovo putanja lopte?

Chiesa postigao sjajan gol

Gol koji je Italija postigla protiv Makedonije ruši zakone fizike - Kakva je ovo putanja lopte?

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Italije razbila je večeras Sjevernu Makedoniju i stigla na korak do plasmana na EURO. Meč je između ostalog obilježio i nevjerovatan gol Chiese.

U okviru 9. kola kvalifikacija za EURO, Italija je večeras razbila Sjevernu Makedoniju. Rezultat je bio 5:2.

Poveo je domaći tmi u 17. minuti. Na asistenciju Raspadorija pogodio je Darmian, da bi u 40. minuti Jorginho promašio penal.

Uslijedile su zatim minute Chiese. Prvo je u 41. minuti zabio za 2:0, a onda u nadoknadi prvog dijela nevjerovatan gol.

Berardi mu je dodao loptu, on je šutirao, svi su mislili da lopta ide preko gola, ali onda je naglo pala i završila u mreži Dimitrievskog. Neki će reći da ovo ruši zakone fizike...

Oglasi

Ademija je na startu drugog dijela zamijenio Atanasov koji je postigao dva pogotka i vratio nadu gostima s Balkana, no u 81. minuti Raspadori pogađa za 4:2, a u 94. El Shaarawy stavlja tačku na i.

U istoj grupi Engleska je večeras s 2:0 savladala Maltu. Strijelci su bili Pepe (autogol) i Kane, te je tako Engleska ovjerila prvo mjesto u grupi C.

Za tri dana će Engleska gostovati Sjevernoj Makedoniji u jednoj rezultatski za obje selekcije nebitnoj utakmici, dok će Ukrajina i Italija igrati utakmicu koja će odlučiti ko će direktno na EP, a ko u baraž. Italiji odgovara i remi zbog boljeg međusobnog omjera, odnosno trijumfa 2:1 u prvom meču.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

# REPREZENTACIJA BROJ MEČEVA BODOVI
1. Engleska 7 19
2. Italija 7 13
3. Ukrajina 7 13
4. Sjeverna Makedonija 7 7
5. Malta 8 0

Gledajući iz perspektive Bosne i Hercegovine, dobro bi bilo da Ukrajina ode na EP jer onda ne bi došla nama u baražu, a Italija bi išla u A grupu baraža.

Za sada su se direktno na Evropsko prvenstvo plasirale selekcije Portugala, Francuske, Engleske, Španije, Belgije, Albanije, Danske, Mađarske, Turske, Austrije, Škotske i Slovačke. Uz njih, tu je svakako i domaćin Njemačka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi