Sprema li se spektakl u baražu: Hrvatska protiv Italije?
FOTO: EPA

Drama do kraja kvalifikacija

Sprema li se spektakl u baražu: Hrvatska protiv Italije?

Haris Zilić

Do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostala su još dva kola. Ima dosta otvorenih pitanja, a najveće komplikacije i drama će biti oko baraža koji se igra prema plasmanu u prošloj sezoni Lige nacija i dosta ljubitelja fudbala buni jer se projekcije mijenjaju iz kola u kolo.

Nakon utakmica osmog kola promijenile su se pomenute projekcije baraža, tako bi recimo mogli gledati u baražu lige A duel Italije i Hrvatske što znači da bi u tom slučaju jedna fudbalska velesila ostala bez EURO-a što bi bila senzacija svih senzacija, pogotov za Italijane koji bi mogli ostati bez drugog velikog takmičenja u nizu.

Ako Vels u grupi sa Hrvatskom do kraja dobije oba duela, Hrvati idu u baraž, a ako Ukrajina u narednom kolu dobije Italiju u njihovoj grupi, Italija seli u baraž, zapravo takva je trenutna situacija.

Da je sad kraj kvalifikacija u baražu Lige A igrali bi Hrvatska, Estonija, Poljska i Italija.

Pomeuto stanje poremetilo bi i projekciju u baražu Lige B gdje je i Bosna i Hercegvoina jer bi Ukrajina išla direktno na EURO, a njihovo mjesto u baražu bi zauzeo Island.

Oglasi

Dakle u baražu Lige B gledali bi Izrael, Bosnu i Hercegovinu, Finsku i Island, a recimo ako bi Izrael zbog trenutnih dešavanja odustao ili dobio sankcije UEFA-e, njihovo mjesto bi zauzela Norveška.

Jedino što je gotovo sigurno je baraž Lige C u kojem ćemo gledati Gruziju, Kazahstan, Grčku i Luksemburg. Ovdje jedina promjena može biti da umjesto Kazashtana uleti Azerbejdžan, ako bi Kazahstanci kvalifikacije završili na drugom mjestu ispred Slovenije, a u posljednjem kolu Slovenija dočekuje Kazahstan, teško da može doći do ovog epiloga.

Prema ranijim projekcijama u baražu polufinala su domaćini prva i druga najbolje plasirana ekipa iz Lige nacija. Polufinale se igra prema projekciji 1-4, 2-3, a žrijebom u Nyonu će se odrediti domaćin finalne utakmice.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Da je sad kraj kvalifikacija parovi baraža bi bili:

Liga A:

Hrvatska - Estonija

Italija - Poljska

Liga B:

Oglasi

Izrael - Island

Bosna i Hercegovina - Finska

Liga C:

Gruzija - Luksemburg

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grčka - Kazahstan

Mi pratimo i šta će UEFA odlučiti sa Izraelom, jer u slučaju da Ukrajina ode direktno na EURO kroz gurpe, a Izrael dobije sankcije ili odustane, u našem baražu bi gledali mečeve Bosna i Hercegovina - Norveška, odnosno Finska -Island.

Top Komentari

ado1972
Opet ova neznalica o baražu, Italija ima dvije utakmice, a Ukrajina jednu i to s Italijom i mora je pobijediti s dva razlika da bi Italija bila, što je vrlo teško. A kao drugo, neće ni Hrvati jer Vels isto će kiksati, tako da samo će naši u baraž.
1 0
ado1972
Opet ova neznalica o baražu, Italija ima dvije utakmice, a Ukrajina jednu i to s Italijom i mora je pobijediti s dva razlika da bi Italija bila, što je vrlo teško. A kao drugo, neće ni Hrvati jer Vels isto će kiksati, tako da samo će naši u baraž.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti