Chievo poveo pa izgubio na San Paolu

Napoli slavio 3:1

Chievo poveo pa izgubio na San Paolu

Fudbaleri Napolija slavili su pobjedu u okviru 28. kola Serije A protiv Chieva rezultatom 3:1.

Gosti su šokirali domaće navijače već u 2. minuti kada je štoper Napolija Chiriches veoma loše reagovao, a loptu u mrežu Reine je pospremio Rigoni.

Ipak, već šest minuta kasnije Higuain je nastavio sa sjajnim igrama te je na asistenciju Ghoulama pogodio za 1:1. Drugi gol i potpuni preokret Napolitanaca viđen je u 38. minuti utakmice kada se Chiriches iskupio i zatresao protivničku mrežu.

Konačan rezultat ovog meča postavio je Callejon u 70. minuti kada je pogodio na asistenciju Allana.

Napoli nakon ovog meča ima 60 bodova, isto kao i Juventus, ali su se fudbaleri Napolija vratili na lidersku poziciju zahvaljujući boljoj gol razlici.



Potražite više informacija na temu Serie A:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi