Jedna dilema je riješena: Da li je Eriksen prebolio koronavirus i da li se vakcinisao?

Oglasio se i Interov doktor

Jedna dilema je riješena: Da li je Eriksen prebolio koronavirus i da li se vakcinisao?

E. Čaušević

Christian Eriksen jučer se srušio na terenu u toku utakmice između Danske i Finske na Evropskom prvenstvu.

U samom finišu prvog poluvremena danski reprezentativac se srušio na teren, a svima je bilo jasno da nešto nije u redu s njim.

Jedan od saigrača je prišao i vidio da je Eriksen bez svijesti, te je tražio hitno da dođe ljekarski tim kako bi mu pomogao.

Javnost je najviše oduševila prisebnost Simona Kjaera koji je izvadio jezik Eriksenu i stavio ga u pravila položaj čime mu je sigurno spasio život do dolaska ljekarskog tima.

U direktnom prenosu moglo se vidjeti kako su ostali saigrači stali oko Eriksena kako kamere ne bi snimile šta se dešava jer se u jednom trenutku moglo vidjeti kako ljekari oživljavaju igrača Danske.

Na svu sreću ljekari su uspjeli da ga ožive, te je on odmah prebačen u bolnicu. Utakmica je prekinuta, ali su svi mogli da odahnu kada je stigla vijest da je Eriksen u stabilnom stanju, te da se vrše dodatne pretrage.

Oglasi

Ono što su mnogi komentarisali na društvenim mrežama jeste da li je Eriksen prebolovao koronavirus ili se vakcinisao pred početak Eura, te su se pitali da li je to dovelo do toga da kolabira na terenu.

Sinoć se oglasio i glavni ljekar u medicinskom stafu Intera, Piero Volpi, koji je objasniio javnosti da Eriksen nikada nije bio zaražen koronavirusom, te da je jasno da se nije ni vakcinisao.

On je poručio da je u Interu Eriksen odradio nekoliko ljekarskih pregleda otkako je počekom 2020. godine stigao iz Tottenhama, ali da nikada nije bilo nikakvih problema.

Ljekari u bolnici u Kopenhagenu će i danas napraviti nekoliko pretraga, a ubrzo bi trebalo biti poznato šta se tačno desilo Eriksenu i zbog čega se srušio na terenu u finišu prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Ono što je dobar znak jeste da se on javio saigračima iz bolnice i rekao im da je sve u redu, te je tražio od njih da nastave utakmicu protiv Finske što se na kraju i desilo.

Meč između Danske i Finske je nastavljen, a na kraju je pobijedila Finska sa 1:0 što je prvo iznenađenje na ovom Euru. No, Dancima je u glavi bio samo Eriksen i sretni su što se on uspio izvući.

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Cuj korona, jbt sta ljudima nece na pamet past
7 0
Farense
Prvo jezik se nikad ne izvlaci nego se osoba okrene na bok, a drugo ne treba koristiti koronu ili cjepivo za ratove između misljenja o njima. Vazno je saznat zbog cega se dogodilo ovo i da je vakcinu primio to je njegov izbor samo treba spriječiti posljedice
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi