Dječak koji ima rak kostiju potez Pulišića pamtit će dok je živ

Divna gesta

Dječak koji ima rak kostiju potez Pulišića pamtit će dok je živ

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija SAD na dobrom je putu da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Katar.

U 13. kolu kvalifikacija oni su s 5:1 na Exploria stadionu u Orlandu savladali reprezentaciju Paname, a junak je bio fudbaler Chelseaja Christian Pulišić koji je postigao tri gola, a po jedan su dodali Arriola i Ferreira. Strijelac za Panamu bio je Godoy.

Iz ove grupe Kanada se već plasirala na Mundijal, a SAD će direktan plasman izgubiti samo ako od Kostarike izgubi 6:0, što se vjerovatno neće dogoditi.

Nakon drugog gola koji je postigao u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena iz penala, Pulišić je imao zanimljivu proslavu.

Naime, oponašao je crva, a nakon utakmice priznao je da takvo slavlje ima posebno značenje.

Priznao je da je upoznao 15-godišnjeg dječaka koji ima rak kostiju, te da je to bila njegova želja ukoliko uspije zabiti Panami.

"Upoznao sam nekog posebnog. Njegovo ime je Mason, i imao je želju da, ako dam gol, želi vidjeti kako crv slavi", rekao je reprezentativac SAD.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Top Komentari

user1614932756
A ljudi se sprdali sa pulisicem zbog ovoga,uvijek treba sacekat :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi