Čičak: Poseban je osjećaj postići prvi gol za Čelik, od Mahmutovića mogu dosta naučiti
Čičak i Mahmutović, mladost i iskustvo u napadu Zeničana u ovoj sezoni

Ofanzivac Zeničana za SportSport.ba

Čičak: Poseban je osjećaj postići prvi gol za Čelik, od Mahmutovića mogu dosta naučiti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sezonu u Kantonalnoj ligi ZDK prošle subote započeli su pobjedom na Bilinom polju protiv Novog Šehera rezultatom 2:0.

Prvi gol, koji će sigurno ući u historiju kluba za NK Čelik u najnižem rangu postigao je 19-godišnji ofanzivac Davud Čičak. Ovaj Zeničanin prošao je sve omladinske kategorije Čelika, bio ponajbolji igrač u juniorskoj selekciji, ali za razliku od većine igrača iz njegove generacije nije okrenuo leđa matičnom klubu, nego je ostao vjeran crno-crvenom dresu.

S ovim mladim igračem razgovarali smo o protekloj utakmici u seniorskoj ekipi Čelika, očekivanjima od naredne utakmice, saradnji s Mahmutovićem u napadu i očekivanjima od tekuće sezone.

"Prije svega želio bih da se zahvalim navijačima na velikoj podršci koju nam pružaju. Velika mi je čast i zadovoljsvo biti dio tima i poseban je osjećaj braniti boje najdražeg nam kluba. Postići prvi go i asistirati za drugi gol, na svom seniorskom ligaškom debiju je poseban osjećaj. NK Čelik je bio i ostat će simbol grada Zenice, i moj ostanak u klubu u njegovim najtežim vremenima od nastanka, te moj doprinos na utakmicama je nešto što me čini sretnim i mnogo mi znači. Igramo u kantonalnoj ligi, ali isto tako boje našeg Čelika branimo na Bilinom polju, što ovim utakmicama daje posebnu težinu. U ovoj ligi uglavnom igraju iskusniji igrači, pa je za nas mlade to odličan poligon gdje sazrijevamo i stičemo neophodno iskustvo" ističe Čičak.

Osvrnuo se i na saradnju sa Aidinom Mahmutovićem, nekada najboljim napadačem Češke lige, koji je kao i Čičak ostao vjeran crno-crvenom dresu.

"Naravno da mi je čast igrati s jednim igračem kao što je Mahmutović. Posebno mi je drago što igramo istu poziciju, tako da od njega mogu puno naučiti, jer on ima puno iskustva kako u BiH tako i u Evropi. Nedavno nam se priključio na treninzima i Fenan Salčinović koji je legenda ovog kluba i koji će nam sigurno puno pomoći" kaže mladi nogometaš.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Za kraj je kazao nešto više i o očekivanjima u ovoj sezoni Kantonalne lige ZDK

"Nadam se da će nas naš trener Pavle Skočibušić uspjeti posložiti, jer činjenica je da nam fali još kvalitetnih i iskusnijih igrača. Sa ovim što sad imamo, bit će teško, ali siguran sam da će svi dati svoj maksimum da dođemo do naslova prvaka lige ZDK. Što se mene tiče, samo se nadam da neću imati povreda, jer to je ono što najviše unazadi igrača. Svaku utakmicu u kojoj mi trener pruži šansu dati ću svoj maksimum i boriti se srcem za naš Čelik", kazao je za SportSport.ba Davud Čičak.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

blabla96
bravo malac,cestitke za dobru partiju i samo jako
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi