"Cijeli svijet će gledati kako je igrao Juve, koliko je golova zabio Cristiano..."

Christian Vieri jedva čeka transfer

"Cijeli svijet će gledati kako je igrao Juve, koliko je golova zabio Cristiano..."

Transfer Cristiana Ronalda u Juventus je posljednjih dana top tema svjetske sportske javnosti, a kako i ne bi bio kada će se vjerovatno desiti nešto što su samo rijetki mogli zamisliti prije nekoliko mjeseci.

Čini se da je Ronaldov prelazak u Juventus iz sata u sat sve izvjesniji, a navodno bi Portugalac u Torinu trebao biti predstavljen u subotu.

Jedan od onih koji svim srcem priželjkuju Ronaldov dolazak u Seriju A je i legendarni Christian Vieri, koji je to nazvao "dobitkom na lutriji za italijanski fudbal".

"Ljudi van Italije ne pričaju puno o Seriji A jer nema super zvijezda kao što ih je bilo ranije. Ali, Ronaldo bi to promijenio. I ja bih lično imao više interesa da gledam našu ligu, a svijet bi se svake sedmice pitao šta je uradio Juventus i koliko je golova dao Cristiano", rekao je Vieri, te zaključio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Za italijanski fudbal bi Ronaldo bio kao najveći dobitak na lutriji".

Vierija javnost najviše pamti po danima provedenim u Interu, pa su možda neki i zaboravili da je igrao i za Juventus. Doduše, samo u sezoni 1996/97. kada je postigao osam golova na 23 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi