Čime je Edin Džeko oduševio sinoć italijansku javnost?

Zabio gol u pobjedi protiv Milana

Čime je Edin Džeko oduševio sinoć italijansku javnost?

E. Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su na svom terenu pobijedili Milan sa 2:1 u derbiju devetog kola italijanske Serije A.

Roma je u velikim problemima s povrijeđenim igračima jer Paulo Fonseca ne može računati na većinu veznih igrača, ali i pored toga Vučica je uspjela upisati tri boda u derbiju protiv Milana.

Rimski klub poveo je u 38. minuti kada je Veretout odlično izveo korner, a najviši u kaznenom prostoru gostiju bio je bh. napadač Edin Džeko koji je glavom loptu poslao u mrežu Donnarumme za 1:0.

Milan je uspio početkom drugog poluvremena doći do 1:1 kada je gol postigao Theo Hernandez, no samo nekoliko minuta kasnije Nicolo Zaniolo je pogodio mrežu Milana na 2:1 što je bio konačan rezultat ove utakmice.

Medije u Italiji posebno je oduševio Edin Džeko koji se vratio na teren prije nego što je to trebalo jer se još uvijek nije u potpunosti oporavio od povrede jagodične kosti.

Međutim, Džeko se stavio na raspolaganje treneru nakon što se povrijedio Nikola Kalinić, a takve stvari navijači posebno cijene. Džeko već treći meč igra sa zaštitnom maskom koja mu je jučer pravila dosta problema zbog disanja i u nekoliko navrata smo mogli vidjeti kako Džeko skida masku kako bi došao do daha.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Il Messaggero piše jutros da je Džeko pravi lider Rome i da je postao veliki heroj ovog kluba. Italijanski mediji posebno su oduševljeni što Džeko nije niti jednog trenutka mislio na svoju povredu kada je glavom postigao gol prilikom čega mu je spala maska.

"Džeko nije ni sekunde razmišljao da možda primi loptu i izbjegne udarac glavom zbog povrede koju ima. Prvi cilj mu je bio da postigne gol i dovede svoj tim u vodstvo bez obzira što je realno mogao pogoršati svoju povredu. Vidjelo se da mu je spala i maska i to je moglo utjecati na povredu jagodične kosti. No, njemu to nije bio problem i gledao je samo kako da postigne gol za svoj tim. On je pravi primjer hrabrosti i odanosi klubu za koji igra. Roma je postala najznačajniji klub u njegovoj karijeri jer je to tim za koji je odigrao najviše utakmica u karijeri", piše Il Messaggero.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Emir
Pojedine krampe prave transferee po 60 miliona i nista ne urade onda dzeko vrijedi barem 100 cak i u ovim godinama jer dominacija je i dalje tu.
8 1
nijepoznat
Dzekson najjaci
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi