Cimirot i Standard sve bliži Ligi prvaka, a ni titula nije nedostižna

Pobjeda u derbiju protiv Anderlechta

Cimirot i Standard sve bliži Ligi prvaka, a ni titula nije nedostižna

M. Šljivak

Standard iz Liježa pobijedio je danas u velikom derbiju kao gost u Briselu ekipu Anderlechta sa 3:1, te su se potpuno uključili u borbu za titulu i plasman u Ligu prvaka.

Serijom dobrih rezultata ovaj tim je stigao do samog vrha, a danas su u sjajnom meču savladali najveći belgijski tim i izbili su na drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Svi pogoci u ovom duelu postignuti su u drugom poluvremenu. Dva puta je za Standard pogađao Junior, dok je jedan gol dodao Emond.

Jedini gol za Anderlecht postigao je Teodorczyk, ali to danas ovom timu nije bilo dovoljno da dođe do bodova.

Bh. reprezentativac Gojko Cimirot je u dresu Standarda odigrao kompletan meč i ponovo je odradio veoma dobar posao na sredini terena.

Standard je sada na drugom mjestu sa 41 bodom, jednim manje od vodećeg Club Bruggea, koji ima imeč manje, ali i jednim više od današnjeg rivala Anderlechta.

Do kraja sezone će ekipa iz Liježa voditi borbu za naslov prvaka, ali i za plasman u Ligu šampiona. U belgijskom prvenstvu preostala su još dva kola.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Jupiler liga, doigravanje, 8. kolo:

Anderlecht - Standard 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi