Cimirot primoran da uči francuski

Naredio novi trener

Cimirot primoran da uči francuski

Reprezentativac BiH Gojko Cimirot sezonu u Belgiji završio je mnogo ranije od planiranog.

Cimirotov Standard je sezonu u Jupiler ligi završio na petoj poziciji i samim tim izborio nastup u kvalifikacijama za Evropsku ligu, a u međuvremenu u klub iz Liježa stigao je i novi trener. Radi se o Francuzu Philippeu Montanieru.

Kako obično biva, svaki trener sa sobom donese nove metode rada i pravila, a mediji u Belgiji prenose kako je Montanier već 'naredio' Gojku Cimirotu i još nekolicini fudbalera da moraju naučiti - francuski.

"Montanier smatra da svaki igrač mora znati barem minimum francuskog, što se ne može reći za Cimirota, Čopa, Boljevića, Avenattija i Draguša", piše tamošnji footnews.be.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Pitanje je koliko će se bivši fudbaler Sarajeva još dugo zadržati u Belgiji. Nije tajna kako finansijska situacija u Standardu nije baš najbolja, a to je skoro potaknulo glasine da bi klub mogao prodati najbolje igrače, među kojima je svakako Cimirot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi