Savez skuplja igrače: "Svi koji žele igrati neka se jave do 15 sati"

Danci u problemima

Savez skuplja igrače: "Svi koji žele igrati neka se jave do 15 sati"

Edmir Škorić

U danskoj reprezentaciji je malo onih koji žele da igraju Ligu nacija, pa su se čelnici danskog saveza našli u problemima.

Dance za dva dana čeka prijateljski meč u Slovačkoj, ali jutros su iz Kopenhagena put Trnave krenuli samo novinari, a niko od igrača nije se našao na aerodromu. Od 23 igrača na spisku, nema onih koji žele da se odazovu pozivu.

Šest dana je do duela s Walesom u Ligi nacija, nastao je problem jer glavni sponzor reprezentacije Hummel želi iskoristi igrače za vlastite promocije, ali sve te zvijezde već imaju jake privatne ugovore sa drugim kompanijama.

Hummel recimo oblači Dansku, ali Eriksena plaća Nike i američka kompanija ne želi da ga gleda u rivalskoj opremi.

"Radujemo se saradnji sa sponzorima reprezentacije, ali mi također kao pojedinci imamo obaveze prema našim brojnim sponzorima koje moramo poštovati." objašnjava Eriksen.

Udruga nogometaša i danski reprezentativci kažu da su teški zahtjevi koje savez postavlja pred igrače, a iz saveza tvrde suprotno.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

I dok se ne iznađe rješenje, iz saveza su uputili pozive igračima iz danske prve, pa čak i druge lige. Svi koji žele da igraju za reprezentaciju, moraju da se jave do 15 sati.

"Nadam se da mnogi danski nogometaši žele pomoći svojoj reprezentaciji u ovoj situaciji kada je bitno da izbjegnemo kaznu UEFA-e koju možemo dobiti ako na dogovorene utakmice ne pošaljemo nacionalnu momčad", naglasio je direktor danskog saveza Kim Hallberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi