Osipa se Lazio: Nakon SMS-a put obećane zemlje ide i Ciro Immobile?

Ključni igrači nebesko-plavih

Osipa se Lazio: Nakon SMS-a put obećane zemlje ide i Ciro Immobile?

Eldar Ganibegović

Lazio je izborio nastup u Ligi prvaka predstojeće sezone, no polako ostaje bez ključnih igrača. Tim je napustio Sergej Milinković-Savić, a isto bi mogao uraditi i Ciro Immobile.

Nakon silnih nagađanja prethodnih xy prijelaznih rokova i seljenja Milinković-Savića u evropske velikane za cifre od preko sto miliona eura, Srbin je na kraju otišao u Saudijsku Arabiju.

Napustio je Lazio kojem je pripalo oko 40 miliona eura, te potpisao za tamošnji Al-Hilal koji mu je dao veliku platu.

Još jedan od ključnih igrača Lazija mogao bi napustiti glavni grad Italije, a u pitanju je napadač Ciro Immobile.

Kako inostrani mediji prenose, i za njega postoji interes iz "obećane zemlje" Saudijske Arabije i i on bi mogao put bliskog istoka. 

Oglasi

Konkretno, italijanski novinar Nicolo Shira objavio je informaciju kako je jedan klub iz ove zemlje ponudio Laziju 60 miliona eura za njegove usluge.

Immobile bi dobio ugovor na tri godine i, poznavajući Saudijce, platu kojom bi sebe i svoju porodicu obezbijedio za barem tri života.

Ciro Immobile inače ima 33 godine, a ugovor s Lazijom do ljeta 2026. godine i u Rimu će sigurno razmisliti o njegovoj prodaji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je u Lazio stigao još 2016. godine i to za "samo" 9,7 miliona eura, a sedam godina kasnije bi Lazio mogao trostruko zaraditi na njemu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi