Igra za Argentinu, zovu ga meksički Messi, a sada je stigao u Milan potpuno besplatno

Romero potpisao za Rossonere

Igra za Argentinu, zovu ga meksički Messi, a sada je stigao u Milan potpuno besplatno

Eldar Ganibegović

Osamnaestogodišnjak koji je još prije tri godine stekao slavu, argentinski reprezentativac meksičkog porijekla, Luka Romero, novi je igrač Milana.

AC Milan je zvanično potvrdio kako je ovaj desni krilni fudbaler novi član Rossonera, a stigao je iz ekipe Lazija potpuno besplatno.

Stefano Pioli tako je dobio univerzalca s obzirom na to da Romero može po potrebi igrati i na lijevom krilu, te u sredini terena.

O kakvom se talentu radi dovoljno govori to da je 2020. godine postao najmlađi igrač koji je debitovao u španskoj Primeri kao član Mallorce s 15 godina i 219 dana.

Iako je rođen u Meksiku, od U-15 uzrasta je član Argentine, no čeka na debi u A tinu nakon što je igrao dvije utakmice za U-20 tim. 

Oglasi

Još ranije je prozvan meksičkim Messijem, a zanimljivo da ga je u svojim redovima htjela vidjeti i reprezentacija Španije.

Romero je karijeru počeo u Formanteri (U19), a igrao je još u ekipi PE Sant Jordi prije prelaska u Mallorcu 2015. godine

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio ga je kupio za 200 hiljada eura 2021. godine i nakon 21 utakmice i jednog gola za ovaj klub odlazi u Milan.

Vidjet ćemo da li će se i kako uklopiti u timu Stefana Piolija, s obzirom na to da još uvijek kod njega traje tranzicijski period i navikavanje na seniorski nivo. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije