Ludnica u Italiji: Verona nadoknadila dva gola minusa i ostvarila plasman u Seriju A

Poznat posljednji član Serije A

Ludnica u Italiji: Verona nadoknadila dva gola minusa i ostvarila plasman u Seriju A

Midhat Šljivak

Ekipa Verone vratila se u Seriju A nakon tri godine.

Ovaj tim je večeras na Bentegodi stadionu dočekao Cittadellu i slavio je pobjedu od 3:0, čime su ostvarili plasman u Seriju A.

Cittadella je u prvom meču slavila sa 2:0. Bili su na korak od historijskog plasmana u Seriju A, ali na kraju do njega nisu uspjeli doći.

Verona je povela u 27. minuti preko Zaccagnija sa 1:0, a ovim rezultatom se otišlo i na odmor.

Nastavak donosi žestoku igru sa obje strane. Gosti ostaju u 62. minuti sa igračem manje nakon što je isključen Parodi, a u 69. minuti Di Carmine prekrasnim golom petom pogađa za 2:0 i ostalo je 20 minuta do kraja da Verona pokuša doći do trećeg gola.

Cittadella je u 77. minuti dobila još jedan crveni karton. Proia je morao ranije pod tuš, a to su domaći iskoristili kako bi u 83. minuti došli do trećeg gola za konačnih 3:0 i plasman u Seriju A.

Doigravanje za Seriju A

Potražite više informacija na temu Serie A:

Verona - Cittadella 3:0 (0:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi