Laži, laži, laži me, ti me lažeš najbolje: Koktel gluposti stiže nam iz Premiershipa
FOTO: EPA

Nakon ovoga su se vjerovatno opametili

Laži, laži, laži me, ti me lažeš najbolje: Koktel gluposti stiže nam iz Premiershipa

Haris Zilić

Da i veliki klubovi znaju napraviti blago rečeno gluposti, svjedoči posljednja situacija u Leeds Unitedu. Tim iz Yorkshira morat će platiti 18 miliona eura za igrača kojeg su doveli 2020. godine, a cijela priča je pomalo nevjerovatna.

Leeds je na posudbu u januaru 2020. godine doveo Jean-Kevin Augustina iz redova RB Leipziga.

U tom periodu Augustin je igrao fudbal života, bio na meti mnogih klubova, ali Leeds je nekako bio najbrži u cijeloj priči, nakon čega ide filmski scenarij.

U dogovoru dva kluba, odlučeno je da Augustin polusezonu provede na posudbi u Leedsu, a da onda na ljeto tim iz Yorkshirea oktupi njegov ugovor sa 18 miliona eura.

Međutim početkom marta 2020. godine stigla je pandemija koronavirusa, Augustin je odigrao samo tri utakmice za Leeds da bi u oktobru 2020. godine otišao u redove Nantesa za šest miliona eura.

Augustina su dali Nantesu, zaradili na njemu, a Leipzigu nisu platili ni centa, smatrajući da nisu obavezni zbog koronavirusa i cijele situacije koja je tada vladala. Sezone su se završavale sredinom godine preko ljeta, a Augustina je do 1. jula bio fudbaler Leedsa po dogovoru.

Oglasi

U slučaju vandrednih situacija, fudbaler ne može postati član drugog kluba dok je sezona aktvina, ali u Leedsu to pravilo nisu ni pogledali ili nisu jednosatvno htjeli.

RB Leipzig se žalio FIFA-i, koja je donijela konačnu odluku da će Leeds platiti 18 miliona eura njemačkom timu iako je Augustin danas daleko i od Engleske i Njemačke.

Engleski tim je pokušao prevariti sve i vaditi se na koronavirus, ali to im nije uspjelo za rukom. Čak su prilagali i lažne papire, naravno i to nije pilo vode.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nevjerovatna glupost jednog tima iz engleskog Premiershipa, koji se bavio prevarama i lažima, zaradio novac od prodaje igrača koji nije bi njihov u tom trenutku i na kraju nije ništa postigao osim klupske bruke.

Što se tiče Jean-Kevin Augustina njegova karijera nije baš najbolje prošla u Nantesu i danas je član Basela, a trenutna vrijednost mu ja daleko od one zbog koje je nastao problem između Leedsa i RB Leipziga. Augustin trenutno vrijedi 1,5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi