Claudio Ranieri preuzima bivši klub?
Foto: EPA

Vraća se u Italiju

Claudio Ranieri preuzima bivši klub?

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri bez angažmana je otkako mu je Leicester uručio otkaz početkom godine.

Ranieri se odmarao, ali je istovremeno i tražio novi angažman, a pamti se i njegova izjava da bi se volio vratiti u Seriju A.

Kako sada stvari stoje, to bi se moglo i desiti s obzirom da se ovaj karizmatični 65-godišnjak povezuje sa preuzimanjem Fiorentine, koju je već trenirao u periodu od 1993. do 1997. godine.

Fiorentinu će nakon završetka sezone napustiti trener Paulo Souza, a Ranieri je nedavno bio gost ovog kluba na jednoj od utakmica, kada ga je publika na stadionu srdačno pozdravila.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Claudio Ranieri je u svojoj bogatoj karijeri, između ostalog, trenirao trenirao Leicester, Monaco, Inter, Romu, Juventus, Valenciju, Atletico Madrid i Chelsea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi