Claudio Ranieri se vratio u Premiership

Preuzeo Watford

Claudio Ranieri se vratio u Premiership

E. Škorić

Legendarni italijanski stručnjak opet će raditi kao trener u najjačoj ligi na svijetu.

Ranieri, koji je sa Leicesterom senzacionalno osvojio Premiership prije nekoliko godina, preuzeo je ekipu Watforda, s kojom je potpisao ugovor na dvije godine.

U prvih sedam kola nove sezone Watford je osvojio samo sedam bodova, pa je došlo do smjene i uprava kluba odlučila se dati povjerenje sjajnom stručnjaku.

Ranieri je nakon Leicestera vodio Nantes, Fulham, Romu i Sampdoriju. U bogatoj trenerskoj karijeri vodio je i klubove poput Cagliarija, Napolija, Fiorentine, Valencije, Atletico Madrida, Chelseaja, Parme, Juventusa, Monaca, a bio je i selektor Grčke.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osvajao je mnoge trofeje, ali najvećim podvigom ipak smatra se osvajanje naslova Premier lige u jako teškoj konkurenciji sa "malim" Leicesterom.

Top Komentari

user1614932756
Tata se vraca dobra ekipa je watford sa njim ce biti jos puno bolja
8 0
user1619288209
Vrhunski fudbalski i trenerski autoritet....kamo sreće da smo u tom rangu i da je nanašoj Grbavici šef...!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi