De Mil ostaje trener belgijskog velikana
FOTO: Club Brugge

Odluka Uprave

De Mil ostaje trener belgijskog velikana

H. Zilić

Club Brugge je neslavno završio takmičenje u osmini finala Lige prvaka, gdje ih je deklasirala Benfica sa ukupnih 7:1.

Međutim u belgijskom velikanu nisu previše dizali uzbunu nakon što se sve smirilo.

Uprava kluba odlučila je da Rik De Mil ostane trener ekipe iako se govorilo o njegovom odlasku nakon blamaže u Lisabonu, tačnije doveden je privremeno umjesto Parkera.

"Rik poznaje klub i tim do kraja. Njegova strast i ambicija pružaju trenutak svježeg zraka kojim želimo izvući maksimum iz sezone zajedno sa igračima i svim ljudima u sportskim aktivnostima kluba", rekao je Vincent Mannaert izvršni direktor Club Bruggea i dodao:

"Možemo se osloniti na Rika i u narednim našim akcijama, vjerujemo u njegov rad."

Navijači su također tražili da De Mil ostane trener prvog tima.

Pomenuti stručnjak je ove sezone napravio značajan iskorak sa ekipom od eprioda kada je preuzeo.

Club Brugge se plasirao u osminu finala Lige prvaka iz grupe gdje su bili Atletico, Porto i Bayer Leverkusen.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Tim iz Bruggea je u prvenstvu na četvrtoj poziciji sa 49 boda, zaostaju 18 bodova za liderom Genkom, ali u Belgiji se igra play off za prvaka nakon regularnog dijela sezone tako da ništa nije izgubljeno jer će se bodovi prepoloviti.

Možda je i potez Uprave Club Bruggea pokazatelj kako se stvara zdrava atmosfera u klubu i kako se pravi tim na duže staze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi