Club Brugge u gradskom derbiju bolji od Cercle Bruggea, Hotić asistirao

Belgijsko prvenstvo

Club Brugge u gradskom derbiju bolji od Cercle Bruggea, Hotić asistirao

A. Beganović

U vikendu iza nas igrani su susreti 7. kola belgijskog fudbalskog prvenstva

Standrad, našeg reprezentativca Gojka Cimirota na svom terenu je remizirao sa Waregemom (2:2), a nekadašnji fudbaler Sarajeva nije konkurisao za ovaj meč.

Gosti su bolje otvorili meč i u 10. minuti su preko Dompea stigli do prednosti. Početkom drugog dijela, tačnije u 47. minuti Balikwisha je poravnao na 1:1, da bi dva minuta kasnije Vossen ponovo gostima donio prednost.

Sve do 81. minute rezultat se nije mijenjao, a onda je Muleka pogodio, za kasnije će se ispostaviti konačnih 2:2.

Gradski derbi odigrali su Club Brugge i Cercle Brugge, čije boje brani povremeni bosanskohercegovački reprezentativac Dino Hotić.

Slavio je Club Brugge 2:1, a dobru partiju kod poraženih je pružio nekadašnji fudbaler Maribora.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Diatta je u 22. minuti doveo Club Brugge do prednosti, da bi u prvom minutu nastavka Musaba na asistenciju Hotića stvari vratio na početak. Ipak u 68. minuti Deli je pogodio za trijumf Clubb Bruggea.

Hotić je na terenu proveo 90 minuta, a u dosadašnjih sedam susreta postigao je dva pogotka kojima je dodao isto toliko asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi