Cocalić nakon ispadanja iz lige mijenja sredinu

Mechelen će dobiti obeštećenje

Cocalić nakon ispadanja iz lige mijenja sredinu

Ljetni prijelazni rok bi, barem kada su u pitanju bosanskohercegovački fudbaleri, mogao da donese zanimljive transfere. Među onima koji će gotovo sigurno promijeniti sredinu je Edin Cocalić.

Cocalić se od januara 2015. godine vodi kao igrač Mechelena, u ovom klubu uživa zvjezdani status, međutim ispadanje iz elitnog belgijskog ranga nagnalo ga je da počne razmišljati o promjeni sredine.

Mediji u Belgiji prenose kako će Cocalić gotovo sigurno zajedno sa još nekolicinom fudbalera otići na kraju sezone, a za njega Mechelen će dobiti obeštećenje, jer ima važeći ugovor do ljeta 2020. godine.

Uzimajući u obzir partije koje je pružao u proteklom periodu, Cocalić definitivno neće imati problema sa pronalaskom novog kluba. Još na zimu imao je nekoliko opcija da promijeni sredinu, najkonkretniji je bio jedan turski prvoligaš, ali u Mechelenu za prodaju u tim trenucima nisu željeli da čuju i samo su odmahnuli rukom.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Mechelen inače u Belgiji slovi za jedan od najvećih klubova. Osim što je četiri puta osvajao titulu, može se pohvaliti i time što je jedini uz Anderlecht koji ima evropske trofeje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi