Cole objasnio zašto je otišao iz Arsenala: Nije to bilo zbog novca, već se tim počeo raspadati!

Jedan od najboljih bekova iz tog perioda

Cole objasnio zašto je otišao iz Arsenala: Nije to bilo zbog novca, već se tim počeo raspadati!

Nekada jedan od najboljih lijevih bekova svijeta Ashley Cole otkrio je razlog zbog kojeg je u ljeto 2006. godine dres Arsenala zamijenio dresom Chelseaja.

Od tog trenutka postao je jedna od najomraženijih ličnosti među navijačima Arsenala a danas, 14 godina kasnije, tvrdi kako novac nije bio razlog njegovog odlaska.

Cole kaže kako se Arsenalov pobjednički mentalitet u to vrijeme raspadao.

"Kada sam došao u Arsenal, imali smo srž tima – Keown, Seaman, Vieira, Adams, Henry... Kada su oni počeli da odlaze, osjetio sam da su ostale rupe u klubu i kulturi, koja je bila pobjednička, koja je donosila uspjehe. Osjećao sam da se sve raspada i da postoje rupe koje ne mogu da se popune. Zato sam htio da pronađem sebe u drugačijoj kulturi, želio sam da pobjeđujem, zbog čega sam otišao u Chelsea i tamo sam sve to pronašao", kaže nekadašnji reprezentativac Engleske.

Da li je pogriješio što je napustio Topnike?

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Da, kada pogledate i vratite se unazad, postoje greške koje su napravljene sa obje strane. Nije moja stopostotna greška i nije ni njihova. Bio sam vjerovatno mnogo trvdoglav tada i to se tako završilo. Ponašao sam se klinački, moram da priznam, ali to je nešto što ne bih promijenio i ne kajem se uopšte. Možda je tako bilo suđeno? Jedno je sigurno, nisam otišao zbog novca", dodaje on.

Cole se u Chelseaju zadržao čak osam godina te je s klubom 2012. godine osvojio i Ligu šampiona. Kasnije je igrao za Romu, LA Galaxy i Derby County.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Cobra odluka
0 3
Malilav22
Naravno ,nikad nije novac razlog igraju besplatno ...... Zato svi veci i najaci Klubovi isplacivaju igracima najbolje plate .
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi