Cole se vratio na Stamford Bridge

Nova uloga u Chelseaju

Cole se vratio na Stamford Bridge

Joe Cole vratio se na Stamford Bridge, ovoga puta u nešto drugačijoj ulozi.

Najuspješnije dane igračke karijere Cole je proveo upravo u Chelseaju, čiji dres je nosio od 2003. do 2010. godine, a sada kada je u mirovini prihvatio je poziv da se vrati na Stamford Bridge.

Naime, engleski klub je saopštio da će ovaj nekada sjajni vezni igrač ponovo biti dio Chelseaja, ali ovaj put kao tehnički trener Akademije, te da sa radom počinje već od 1. januara 2019. godine.

"Razmišljam mnogo o budućnosti, želim ostati u nogometu i mislim da kao trener mogu mnogo toga da ponudim igračima. Želim da ostvare snove kao što sam i ja", kazao je Cole.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Neil Bath koji je zadužen za Chelseajev omladinski pogon također nije skrivao zadovoljstvo što je Cole ponovo u klubu, ističući kako vjeruje da će nekadašnji reprezentativac Engleske pomoći u razvoju mladih igrača.

Cole se kao trener, doduše pomoćni, prethodno okušao u američkom Tampa Bay Rowdiesu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi