Kazim Richards uzdrmao Tursku otkrićem šta je Pirlo dopuštao Italijanima da rade u Karagumruku

I sam je bio šokiran onim što vidi

Kazim Richards uzdrmao Tursku otkrićem šta je Pirlo dopuštao Italijanima da rade u Karagumruku

Endin Čaušević

Andrea Pirlo prije godinu dana iznenadio je sve kada je prihvatio poziv iz Turske i odlučio je da preuzme kormilo Karagumruka, ali tu se zadržao svega godinu dana. No, za godinu dana desilo se mnogo toga, a ono što je bio najveći šok za sve u klubu što se tiče igrača i trenera iz Italije otkrio je Colin-Kazim Richards.

Karagumruk je prije godinu dana uložio ogroman novac u pojačanja, no najveći "bum" desio se kada je Pirlo izabran za novog trenera što tada niko nije očekivao.

Pirlo je prihvatio poziv iz Turske zbog činjenice da je u ekipi bilo nekoliko fudbalera iz Italije što mu je olakšavalo posao. Prije svega tu se ističu Stefano Sturaro, Kevin Lasagna, Federico Ceccherini, Andrea Bertolacci i Fabio Borini kojem je Pirlo dao i kapitensku traku.

No, italijanski stručnjak u Karagumruku ostao je samo godinu dana, a s njim u Sampdoriju otišao je i Borini. Također, i Kazim Richards je napustio ovaj klub, ali je otkrio da je za jednu sezonu svjedočio mnogim stvarima koje su ga iznenadile.

Nekadašnji reprezentativac Turske bio je šokiran ponašanjem fudbalera iz Italije koji ne žive čisto sportskim životom. Većina njih konzumira alkohol i cigarete, a Kazim Richards je smatrao da će dolazak Pirla donijeti i disciplinu, no to se nije desilo.

Oglasi

Ovaj 37-godišnji fudbaler ne krije koliko je bio iznenađen kada je vidio da Italijani puše cigarete pred utakmicu, ali i na poluvremenu i to Pirlu uopšte nije smetalo.

"U Turskoj igra dosta Italijana već godinama, ali sam se iznenadio kada sam vidio kakv stil života imaju. Prošle sezone u Karagumruku ih je bilo baš dosta koji konzumiraju cigarete. U klubovima gdje sam prije igrao nijedan trener to nije dopuštao, ali Andrea Pirlo je dopustio igračima da puše cigarete", priča Richards i nastavlja.

"Prvo sam vidio da oni puše cigarete pred treninge ili utakmice i njemu to nije uopšte smetalo, dopustio im je to. Ipak, kada sam vidio da to čak rade u svlačionici i na poluvremenu bio sam baš šokiran. Očekivao sam tu neku disciplinu, ali već po tome sam shvatio da tu nema nikakvog reda i nije čudo što se sve tako brzo završilo i raspalo".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Richards je u dresu Karagumruka igrao samo jednu sezonu i trenutno je bez kluba, a s obzirom da ima već 37 godina neće biti iznenađenje ukoliko okočna karijeru. Za ovaj klub odigrao je 19 mečeva, dao je jedan gol i upisao dvije asistencije.

Kazima pamtimo najviše po odličnim igrama u Fenerbahčeu, Feyenoordu i Derbyju. Odigrao je 37 mečeva za reprezentaciju Turske i zabio je dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi