Ništa od povratka u Dinamo, Marko Pjaca iznenadio sve izborom novog kluba, napušta Italiju

Iz Juventusa u Tursku

Ništa od povratka u Dinamo, Marko Pjaca iznenadio sve izborom novog kluba, napušta Italiju

E. Čaušević

Hrvatski fudbaler Marko Pjaca prije sedam godina stigao je kao veliko pojačanje u Juventus iz Dinama, ali se u Staroj dami zbog problema s povredama nije dokazao. I ove sezone će Pjaca sreću potražiti van Torina, a iako se špekulisalo o mogućem povratku u Hrvatsku čini se da je sada jasno gdje će nastaviti karijeru.

Pjaca je oduševio fudbalski svijet igrama na Evropskom prvenstvu 2016. godine nakon čega ga je Juventus tod ljeta doveo iz Dinama za čak 30 miliona eura. Od ovog Hrvata se mnogo očekivalo u Staroj dami, ali on to nije ispunio.

Imao je dosta problema s učestalim povredama, a u prethodnim godinama igrao je po posudbama i u Juventusu očito još davno odlučili da na Pjacu više neće računati.

Ovaj 28-godišnji ofanzivac s Juventusom ima ugovor do ljeta 2024. godine, no sigurno je da neće ostati u ovom klubu u novoj sezoni. Stara dama pokušava da se riješi Pjace i čini se da su to uspjeli napraviti.

Pjaca se nedavno povezivao s mogućim povratkom u zagrebački Dinamo, ali čini se da je jasno da od toga neće biti ništa.

Oglasi

Italijanski mediji navode da će Pjaca karijeru gotovo sigurno nastaviti u Turskoj gdje Juve pregovara da ga pošalje na posudbu do kraja sezone nakon čega će on biti slobodan igrač i moći sebi tražiti novi klub.

U pitanju je Karagumruk koji je pokazao želju da dovede Pjacu i Juve je već pristao da ga pusti, a trenutno turski klub pregovara s agentom hrvatskog igrača i pokušavaju da dogovore uslove jednogodišnje posudbe.

Pjaca je svjestan da mora napustiti Juventus ukoliko želi igrati, a čini se da je Karagumruk najrealnija opcija.

Također, interes za Pjacu pokazao je i bugarski Ludogorets, ali Hrvat nije bio zainteresovan za tu ponudu. U narednim danima bi trebao put Turske na ljekarske preglede ukoliko se uspije dogovoriti oko iznosa plate.

Pjaca će pokušati da oživi karijeru jer je još uvijek u najboljim godinama i nadati se da se može nakon svega vratiti na stari nivo kada je oduševljavao svojim partijama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od dolaska u Juve ovaj 28-godišnjak je igrao na posudbama u Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu, Genovi, Torinu i Empoliju. Za Juventus je odigrao tek 21 utakmicu i zabio je jedan pogodak.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije