Život poslije Pepa: Građani žele čovjeka kojeg svi znamo, a još se nije okušao na velikoj sceni

Jednog dana kada Guardiola ode

Život poslije Pepa: Građani žele čovjeka kojeg svi znamo, a još se nije okušao na velikoj sceni

Španski stručnjak na klupi Manchester Cityja Pep Gurdiola čini čuda ove sezone. 

Njegov City ima nevjerovatan niz od 16. uzastopnih pobjeda u Premiershipu, a prošlog vikenda je na domaćem terenu samljeo toliko hvaljeni Tottenham sa čak 4:1.

Veliko je pitanje gdje će se serija Građana zaustaviti, a također je pitanje šta će biti sa novim ugovorom za Pepa. Naime, španskom treneru će narednog ljeta ostati samo još jedna godina od trogodišnjeg ugovoroa, a upravo tada će uprava Cityja krenuti u pregovore oko produženja istog.

Pep trenutno prima 12 miliona eura po sezoni i nema sumnje da bi sebi, ukoliko bude želio, mogao priuštiti još bolji ugovor narednog ljeta jer će od vlasnika Cityja dobiti sve što poželi.

Jedini problem je taj što Pep voli nove izazove, a ukoliko sa Cityjem osvoji sve što se može osvojiti ove sezone, veliko je pitanje da li će imati motiv produžiti ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uprava Građana je spremna čak i na njegov odlazak koji će se jednog dana sigurno morati desiti. Kako prenose engleski mediji oni zamjenu za njega vide u liku nekadašnjeg igrača Arsenala Patricka Viere. Podsjetimo, Francuz je posljednje dane karijere proveo u dresu upravo Cityja gdje je bio i trener omladinskog pogona, a trenutno je trener ekipe New York City.

Da li će i kada on dobiti priliku na velikoj sceni ostaje nam da vidimo, ali mnogi smatraju da on ima veliki trenerski potencijal.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Josip Domorocki
Pep po sezoni prima 15.3 miliona ali funti....a 12 miliona eura po sezoni ima Jup u Bajernu....!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi