Conte konačno pronašao napadača: Giroud potpisao za Chelsea
Foto: Twitter/Chelsea

Francuz nastavlja karijeru na Stamford Bridgeu

Conte konačno pronašao napadača: Giroud potpisao za Chelsea · Zvanično

Primarni cilj Chelseaja ove zime je bio prinaći pojačanje u napadu, a Plavci su konačno u tome i uspjeli.

Tokom januara se nekoliko imena povezivalo sa mogućim prelaskom u Chelsea.

Neke od Conteovih "meta" su bili Andy Carroll i Christian Benteke, dok je veoma blizu Stamford Bridgea bio i naš Edin Džeko, ipak danas je u Chelsea stigao Olivier Giroud.

Giroud je tako nakon pet godina napustio Arsenal i potpisao 18-mjesečni ugovor sa Chelseajem, uz mogućnost produženja na još jednu godinu, a Topnici će od njegovog transfera inkasirati, navodno, od 15.3 do 18 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi