"Da smo morali prodali bismo Džeku, ali sretni smo što će ostati"

Izvršni direktor Rome prokomentarisao prelazni rok

"Da smo morali prodali bismo Džeku, ali sretni smo što će ostati"

U posljednjim danima januara se činilo da je Edin Džeko na korak od prelaska u Chelsea. Ipak, po svemu sudeći, bh. napadač će u Romi ostati barem do ljeta, a put Stamford Bridgea je krenuo sam defanzivac Vučice Emerson Palmieri.

Izvršni direktor Rome Mauro Baldissoni je za italijanski Radio 24 prokomentarisao poslovanje kluba tokom zimskog prelaznog roka i istakao da je izuzetno zadovoljan što je Džeko, ipak, ostao u Rimu.

"Sada je 31. januar, a Roma je prodala samo jednog igrača i to tek jučer. To je dokaz da ne moramo prodavati igrače, ali i da moramo uvijek pokušati iskoristiti dobru priliku", poručio je Baldissoni, pa nastavio:

"Kada smo preuzeli klub naslijedili smo dugovanja prethodnih vlasnika. Bili smo sankcionisani i zbog FIFA-inog Fair Playja. Imali smo dva moguća puta kojima smo mogli krenuti... Mogli smo sve 'srezati' i pokušati rasti iako i naši troškovi rastu uporedo, zamislite gdje bi smo bili da smo se odlučili za takav put?"

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Drugi način je da zadržimo troškove na istom nivou i ostvarujemo dobit od prodaje igrača, a upravo na ovaj način je Roma uspjela ostati kompetitivna... Skoro stalno igramo Ligu prvaka, a kada pristigne neočekivana ponuda za igrača poput Edina Džeke, ukoliko procijenimo da nam je zanimljiva, moramo je uzeti u obzir i razmisliti da li bi nam dobijeni novac pomogao da ostanemo konkurentni", objasnio je Baldissoni poslovnu politiku kluba.

"Ponude se moraju uzeti u obzir. Da smo morali prodati Džeku učinili bi to, ali ustrajali smo u našim zahtjevima, držali smo se zacrtane cifre jer je to za nas bila zanimljiva prilika... Ipak, veoma smo sretni što će Džeko ostati, jer da je otišao uprava bi bila primorana pronaći drugu, jednako 'konkurentnu' soluciju", dodao je Baldissoni.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Senko Samic
Ostao u propalom klubu ipak je amrcina zadnja ona se pita a ne papucar dzeko.,
1 5
topalovic
Osta krov pusta zelja,..eeee,..
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi