Conte zamjenu za Costu dovodi iz Serije A?
Foto: EPA

Bikovi će teško popustiti

Conte zamjenu za Costu dovodi iz Serije A?

Chelsea već polako traži zamjenu za Diega Costu.

Zov kineskih miliona je raspametio Costu i on sve više razmišlja o tome da ode 'preko bare', a kako bi to spremno dočekali, U Chelseaju već uveliko traže eventualnu zamjenu i navodno prvi na listi želja je Andrea Belotti. 

Kako prenose engleski mediji, Conte se okrenuo rodnoj Italiji i spreman je učiniti sve kako bi na Stamford Bridge doveo Torinovog napadača, koji je ove sezone u 35 utakmica u svim takmičenjima postigao 29 golova.

Nezvanične informacije govore kako je Chelsea već na adresu Torina poslao ponudu tešku 60 miliona eura, uz dodatne ponude, međutim takvo nešto 'Bikovi' su odbili. U ugovoru stoji kako je Belottijeva otkupna klauzula 100 miliona eura i u Torinu ne žele pristati na prodaju ispod tog iznosa. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Plavci će to svakako htjeti izbjeći, međutim u krajnjoj nužbi bi možda bili i spremni platiti 100 miliona eura, na što Torino mora pristati. 

Po broju golova u italijanskom prvenstvu, Belotti zajedno sa Džekom dijeli prvo mjesto. Obojica su na brojci 25. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi